Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Champions League: Δύο Έλληνες τερματοφύλακες στην κορυφαία πεντάδα στις αποκρούσεις -Πρώτος ο Κουρτουά

Το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι Έλληνες τερματοφύλακες δείχνει η κορυφαία πεντάδα σε αποκρούσεις για τη σεζόν 2021-22 στο Champions League.

Στην λίστα της UEFA με τους πέντε πρώτους γκολκίπερ σε αποκρούσεις της περιόδου που ολοκληρώθηκε στο Champions League, φιγουράρουν οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Γιώργος Αθανασιάδης, με την κορυφή να καταλαμβάνεται -χωρίς καμία έκπληξη- από τον πορτιέρε της Ρεάλ Μαδρίτης και βασικό «υπαίτιο» για την κατάκτηση του τροπαίου από τον ισπανικό σύλλογο, τον Τιμπό Κουρττυά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν από τους κομβικότερους συντελεστές της πορείας που έκαναν οι «μερένχες» μέχρι το 14ο τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, χαρίζοντας με τις καθοριστικές επεμβάσεις του μεγάλες προκρίσεις στην ομάδα του στις νοκ-άουτ φάσεις, αλλά και την κούπα στον μεγάλο τελικό με τη Λίβερπουλ, όπου μέτρησε εννέα «στοπ» στις προσπάθειες να παραβιαστεί η εστία του.

Έτσι, ο Κουρτουά ήταν ο κορυφαίος της διοργάνωσης 2021-22 σε αποκρούσεις, με βάση τα στατιστικά που έδωσε στη δημοσιότητα η UEFA μέσω των λογαριασμών της στα social media, με την πρώτη πεντάδα να περιλαμβάνει τους Έλληνες διεθνείς Βλαχοδήμο και Αθανασιάδη.

Ο πρώτος είχε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Μπενφίκα, με την οποία πήγε μέχρι και τα προημιτελικά του Champions League, ενώ ο δεύτερος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα… αστέρια με τη φανέλα της Σέριφ Τιρασπόλ, κάνοντας εξαιρετικά παιχνίδια στη φάση των ομίλων.

Ο Κουρτουά έκοψε πρώτος το… νήμα στη σχετική κατηγορία με 61 αποκρούσεις, ενώ τον ακολούθησαν ο Χερόνιμο Ρούλι της Βιγιαρεάλ που έφτασε στα ημιτελικά (41), ο Βλαχοδήμος (38), ο Αθανασιάδης (29) και ο Σιμόν Μινιολέ της Κλαμπ Μπριζ (28).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή