Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Champions League: Η UEFA εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για τον τελικό λόγω των εκλογών στην Τουρκία

Σε περίπτωση αναταραχών μετά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Τουρκία, η UEFA έχει συζητήσει τη μεταφορά του τελικού του Champions League στο «Stadium of Light» της Λισαβόνας.

Μάντσεστερ Σίτι και η Ίντερ πήραν προβάδισμα έναντι των Ρεάλ Μαδρίτης (1-1) και Μίλαν (0-2) στο δρόμο για τον τελικό, ο οποίος πρόκειται να διεξαχθεί στο στάδιο «Ατατούρκ» στις 10 Ιουνίου. Ωστόσο, εκφράζονται ανησυχίες σχετικά με την προοπτική αναταραχών εάν χάσει τις εκλογές το κόμμα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η UEFA θα ήταν εξαιρετικά απρόθυμη να αλλάξει τον τελικό, καθώς η μεγαλύτερη διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει μεταφερθεί δύο φορές από την Κωνσταντινούπολη λόγω Covid το 2020 και το 2021. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να επαναληφθεί, καθώς η ασφάλεια των φιλάθλων είναι το κύριο μέλημα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Konda δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να υπολείπεται σε ποσοστό αποδοχής έναντι του κυριότερου αντιπάλου του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά περισσότερες από πέντε ποσοστιαίες μονάδες ενόψει των προεδρικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ερντογάν εξασφαλίζει στην πρόθεση ψήφου 43,7% και ο Κιλιτσντάρογλου 49,3%, στερώντας του την απαιτούμενη πλειοψηφία για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο. Αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, θα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός επαναληπτικού γύρου μεταξύ των δύο υποψηφίων στις 29 Μαΐου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές στην UEFA, εκφράζονται φόβοι για εισβολές και επίδειξη πολιτικών μηνυμάτων εντός και εκτός του γηπέδου, ανάλογα με την εξέλιξη των εκλογών.


Πηγή