Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Champions League: Ταπείνωσε την «Κυρία» η Μπενφίκα και πέρασε στους «16» -Παρέα με Παρί ΣΖ και Ντόρτμουντ

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League μετά τις εντός έδρας εμφατικές νίκες τους στον 8ο Όμιλο.

Οι νίκες για τη γαλλική και την πορτογαλική ομάδα ήρθαν με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα 7-2 επί της Μακάμπι Χάιφα και 4-3 κόντρα στη Γιουβέντους, αντίστοιχα. Στα νοκ-άουτ του Champions League θα είναι και η Ντόρτμουντ από το 7ο γκρουπ, παρά το 0-0 στη Βεστφαλία με τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες», από την πλευρά τους, με τον βαθμό που απέσπασαν εξασφάλισαν και την πρωτιά του ομίλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενικά το… δεύτερο πιάτο της Τρίτης (25/10) είχε μια «βροχή» από γκολ, καθώς σημειώθηκαν 32 τέρματα, εννέα εξ αυτών στο Παρίσι, στην πιο παραγωγική βραδιά από την έναρξη των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Έτσι, οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού έγιναν, πλέον, εννιά. Πρόκειται για τις Νάπολι, Κλαμπ Μπριζ, Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα.

Αυτό που απομένει, πλέον, στον 8ο Όμιλο είναι να γίνει γνωστό ποια από τις Μπενφίκα και Παρί, θα πάρει την πρωτιά του γκρουπ, κάτι που θα ξεκαθαρίσει την προσεχή εβδομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Η τριάδα «φωτιά» της Παρί είχε τρελά κέφια -Αγχώθηκε στο τέλος η Μπενφίκα

Μέσι, Νεϊμάρ και Μπαπέ… χόρεψαν στο «Παρκ ντε Πρενς» διαλύοντας τη Μακάμπι με 7-2, ενώ στο «Ντα Λουζ» η Μπενφίκα με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια της πήγε να… αυτοκτονήσει απέναντι στη Γιουβέντους, καθώς ενώ προηγήθηκε με 4-1, ωστόσο η ιταλική ομάδα κατάφερε να μειώσει σε 4-3 και να απειλήσει με ισοφάριση, στην οποία δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ.

Η «Γηραιά Κυρία» και η ισραηλινή ομάδα θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση και μαζί την ευρωπαϊκή συνέχεια μέσω των πλέι οφ του Europa League. Οι «μπιανκονέρι» υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική τους Παριζιάνους και η Μακάμπι τους «αετούς» της Λισαβόνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεγάλο «διπλό» της Μίλαν στο Ζάγκρεμπ με 4-0 επί της Ντιναμό έφερε σε «θέση οδηγού» την ιταλική ομάδα έναντι της Σάλτσμπουργκ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του 5ου Ομίλου και το δεύτερο «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ του Champions League.

Ταυτόχρονα, έβγαλε εκτός τους γηπεδούχους από την υπόθεση πρόκριση κι έκανε… δώρο στην Τσέλσι την πρωτιά του γκρουπ, καθώς ακόμη κι αν οι «μπλε» ηττηθούν στην τελευταία αγωνιστική από τους Κροάτες στο Λονδίνο και την ίδια ώρα η Μίλαν νικήσει τη Σάλτσμπουργκ, ο αγγλικός σύλλογος έχει το προβάδισμα στην ισοβαθμία των 10 βαθμών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια βραδιά γεμάτη γκολ, Ντόρτμουντ και Σίτι «κόλλησαν» στο μηδέν

Τα πάντα ξεκαθάρισαν και στον 7ο Όμιλο, μετά το 0-0 στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και στη Μάντσεστερ Σίτι. Με το βαθμό, η Σίτι «κλείδωσε» την πρωτιά (έχασε πέναλτι ο Μαχρέζ στο 58′), ενώ οι Βεστφαλοί την δεύτερη θέση του γκρουπ που τους έδωσε το δεύτερο «εισιτήριο» για τους «16».

Οριστικά, η Σεβίλη θα συνεχίσει στα πλέι οφ της… δικής της διοργάνωσης, δηλαδή του Europa League ως τρίτη, άσχετα με το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα που έχει να δώσει στο «Έτιχαντ» με τους πρωταθλητές Αγγλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο 6ος Όμιλος, όπου τίποτα δεν έχει κριθεί σε ό,τι αφορά την πρωτιά, αλλά και το δεύτερο «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ. Η Ρεάλ έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά μετά την ήττα στη Λειψία με 3-2, η γερμανική ομάδα πλησίασε στον 1 βαθμό τους Μαδριλένους που προπορεύονται.

Στο… κόλπο για τη δεύτερη θέση παραμένει και η Σαχτάρ Ντονέτσκ, μετά το 1-1 που απέσπασε στη Γλασκώβη από τη Σέλτικ, η οποία προηγήθηκε με γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη. Ωστόσο, αυτό το τέρμα δεν έφτανε στη σκωτσέζικη ομάδα, που το ευρωπαϊκό της ταξίδι τελειώνει εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Ουκρανοί υπολείπονται 3 βαθμούς από τη δεύτερη Λειψία, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα θα υποδεχθούν τους Γερμανούς (το ματς θα γίνει στην Πολωνία) κι αν νικήσουν θα πάρουν το 2ο «εισιτήριο», καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Champions League: Το πανόραμα της 5ης αγωνιστικής

1ος Όμιλος

  • Νάπολι – Ρέιντζερς 26/10, 22:00
  • Άγιαξ – Λίβερπουλ 26/10, 22:00

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

  1. Νάπολι 12
  2. Λίβερπουλ 9
  3. Άγιαξ 3
  4. Ρέιντζερς 0

2ος όμιλος

  • Κλαμπ Μπριζ – Πόρτο 26/10, 19:45
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερ Λεβερκούζεν 26/10, 22:00

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

  1. Κλαμπ Μπριζ 10
  2. Πόρτο 6
  3. Ατλέτικο Μαδρίτης 4
  4. Μπάγερ Λεβερκούζεν 3

3ος όμιλος

  • Ίντερ – Βικτόρια Πλζεν 26/10, 19:45
  • Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 26/10, 22:00

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

  1. Μπάγερν Μονάχου 12
  2. Ίντερ 7
  3. Μπαρτσελόνα 4
  4. Βικτόρια Πλζεν 0

4ος όμιλος

  • Τότεναμ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 26/10, 22:00
  • Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μαρσέιγ 26/10, 22:00

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

  1. Τότεναμ 7
  2. Μαρσέιγ 6
  3. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 6
  4. Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 4

5ος όμιλος

  • Σάλτσμπουργκ – Τσέλσι 1-2
  • Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μίλαν 0-4

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

  1. Τσέλσι 10
  2. Μίλαν 7
  3. Σάλτσμπουργκ 6
  4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4

6ος όμιλος

  • Σέλτικ – Σαχτάρ Ντονέτσκ 1-1
  • Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 10
  2. Λειψία 9
  3. Σαχτάρ Ντονέτσκ 6
  4. Σέλτικ 2

7ος όμιλος

  • Σεβίλλη – Κοπεγχάγη 3-0
  • Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

  1. Μάντσεστερ Σίτι 11
  2. Μπορούσια Ντόρτμουντ 8
  3. Σεβίλλη 5
  4. Κοπεγχάγη 2

8ος όμιλος

  • Παρί Σεν Ζερμέν – Μακάμπι Χάιφα 7-2
  • Μπενφίκα – Γιουβέντους 4-3

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

  1. Παρί Σεν Ζερμέν 11
  2. Μπενφίκα 11
  3. Γιουβέντους 3
  4. Μακάμπι Χάιφα 3

Πηγή