Σάββατο , 22 Ιούνιος 2024
«Έχουμε… μπόλικους τερματοφύλακες στον Παναθηναϊκό»

«Έχουμε… μπόλικους τερματοφύλακες στον Παναθηναϊκό»

Τάκης Οικονομόπουλος: Δεν νομίζω πως χρειάζεται μεταγραφή

Μόνο οι τυπικές λεπτομέρειες απομένουν για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Στέφανου Καπίνο στη Μάιντς. Πολλά είναι τα ονόματα τερματοφυλάκων από το εξωτερικό που ακούγονται ως αντικαταστάτες του, όμως ο Τάκης Οικονομόπουλος δεν φαίνεται να συμφωνεί στην ανάγκη νέας προσθήκης.Έχοντας βγάλει ως προπονητής τερματοφυλάκων στον Παναθηναϊκό μια σειρά από γκολκίπερ που έφτασαν μέχρι την Εθνική ομάδα έχει γνώμη με βαρύνουσα σημασία και σύμφωνα με όσα υποστήριξε στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 το «τριφύλλι» φέτος μπορεί να στηριχθεί σε Κοτσόλη και Ταμπάκη χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πιθανότητα που έχει ο Καπίνο να καθιερωθεί στη Μάιντς:

«Θα είναι λίγο δύσκολο γιατί θα πρέπει να παλέψει για να είναι βασικός σε ομάδα της Γερμανίας. Πρέπει να μάθει πιο καλά τις τοποθετήσεις, σε φάουλ και στα κόρνερ. Έτσι θα μπορεί να γλυτώσει δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν. Αυτό εξαρτάται βέβαια και από την εξυπνάδα του κάθε τερματοφύλακα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτά. Είναι ψηλό παιδί και με την προπόνηση μπορεί να έχει και καλά ρεφλέξ, ευλυγισία κλπ. Για να καθιερωθεί όμως χρειάζεται πολλή δουλειά και μυαλό».

Για το αν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να ψάξει για αντικαταστάτη του στο εξωτερικό:

«Ο Παναθηναϊκός έχει παιδιά από πίσω που μπορούν να κάνουν καριέρα. Πιστεύω πως έχουμε μπόλικους τερματοφύλακες. Ο Κοτσόλης μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά και ακολουθεί ο Ταμπάκης αλλά και δύο μικρά παιδιά. Δεν νομίζω πως χρειάζεται μεταγραφή. Το κενό μπορεί να καλυφθεί εκ των έσω. Τα παιδιά που υπάρχουν τώρα στον Παναθηναϊκό έχουν τα προσόντα για να καλύψουν το κενό».

Για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα:

«Ο Αναστασίου έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Νομίζω πως χρειάζεται ένας αμυντικός, ένας χαφ κι ένας ακόμη επιθετικός να πλαισιώσει τον Μπεργκ. Οι απαιτήσεις είναι αυξημένες φέτος γιατί ο Παναθηναϊκός με την περσινή του απόδοση έδωσε αυτό το δικαίωμα».

Για τις εντυπώσεις του από το Μουντιάλ:
«Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ανέδειξε 5-5 μεγάλους τερματοφύλακες. Για ένα διάστημα είχαν χαθεί. Ο Νόιερ θα γίνεται ολοένα και καλύτερος, ενώ μου αρέσει και ο Κουρτουά που επίσης έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Η Γερμανία δικαίως το πήρε γιατί είχε την καλύτερη ομάδα. Υπερτερούσε στην ομαδικότητα και στο γεγονός πως έπαιξε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Είναι κρίμα που η Ελλάδα δεν πέρασε την Κόστα Ρίκα και δεν έφτασε στα προημιτελικά. Πολλά δικά μας παιδιά έδωσαν εξετάσεις, πήραν άριστα και δείξαμε γενικότερα πως τα προσεχή χρόνια θα μπορούμε να κάνουμε ακόμη καλύτερα πράγματα».

Πηγή: Sport-fm.gr