Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Euroleague: Μια αγωνιστική τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών για τον Ολυμπιακό -Πρόστιμο 53 χιλιάδες ευρώ

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, τιμωρήθηκε από τη Euroleague ο Ολυμπιακός, για όσα έγιναν στο ΣΕΦ στο 5ο ματς των πλέι οφ με τη Μονακό.

Ο Ολυμπιακός θα εκτίσει την τιμωρία του στον πρώτο του εντός έδρας αγώνα στη σεζόν 2022-23 της Euroleague, ενώ ταυτόχρονα του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 53.001 ευρώ για την είσοδο των φιλάθλων στο παρκέ του ΣΕΦ και τη χρήση καπνογόνων στο Game 5 που έκρινε την πρόκριση για το Final-4 του Βελιγραδίου, στο οποίο επικράτησε με 94-88 των Μονεγάσκων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανακοίνωσε η Euroleague Basketball, «o Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμα συνολικού ύψους 53.001 € για περιστατικά που διαδραματίστηκαν από το κοινό και διατάραξαν την εξέλιξη του αγώνα, για τη μη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων, για τη χρήση λέιζερ και για την εισβολή φιλάθλων στο παρκέ με αφορμή τον εντός έδρας αγώνα με την Μονακό, σύμφωνα με τα άρθρα 29.1.g), 29.1.h), 29.2.f) και 29.2.i) του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague, αντίστοιχα».

Ολυμπιακός: Στο Final-4 της Euroleague έπειτα από μεγάλη εμφάνιση

Υπενθυμίζεται ότι, στο καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ με αντίπαλο τη Μονακό, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ολοκληρωτικό μπάσκετ και υπό το βλέμμα του εμβληματικού πρώην αρχηγού τους, Βασίλη Σπανούλη, πήραν την πρόκριση για το 11ο Final Four της ιστορίας τους και το 7ο τα τελευταία 14 χρόνια.

Εκεί, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα έρθει αντιμέτωπη με την Αναντολού Εφές. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, ο Ολυμπιακός, που φέτος πραγματοποιεί μια ονειρική πορεία στην Ευρώπη, θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό.

Το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού είναι αυτό ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο στόχος των Πειραιωτών είναι ξεκάθαρος: Αυτό άλλωστε δήλωσαν και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. «Πάμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό», είπαν. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, θα είναι το τέταρτο στην ιστορία του συλλόγου, μετά από εκείνα του 1997, του 2012 και του 2013.

Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Μονακό

Αμέσως μετά το τελικό 94-88, που έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό, ολόκληρο το ΣΕΦ, που βρισκόταν από νωρίς στο… πόδι, ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Παίκτες, τεχνικό επιτελείο, φροντιστές έγιναν κυριολεκτικά ένα με τον κόσμο, που «εισέβαλε» πρόωρα στον αγωνιστικό χώρο και ανάγκασε την Euroleague να εκδώσει ανακοίνωση που καταδίκασε όσα έγιναν.

«Η Ευρωλίγκα καταδικάζει τα όσα έλαβαν χώρα στα τελευταία λεπτά του πέμπτου ματς των playoffs ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό.
Η έλλειψη ασφάλειας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οδήγησε στην εισβολή των οπαδών στο παρκέ, τη στιγμή που το ματς ήταν σε εξέλιξη, και ανάγκασε τους διαιτητές να το διακόψουν, έως ότου εξασφαλιστούν οι μίνιμουμ συνθήκες ασφαλείας. Υπήρξαν κι άλλες παραβιάσεις ασφάλειας, όπως η χρήση πυρσών, λέιζερ και κροτίδων και όλα αυτά έχουν καταγραφεί από την Ευρωλίγκα»,
ανέφερε -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της η διοργανώτρια Αρχή.


Πηγή