Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Euroleague: Το πάλεψε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αρμάνι, ήττα 75-76 στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός δεν γλίτωσε τη δεύτερη διαδοχική ήττα στη Euroleague και 19η σε 26 αγώνες, καθώς έχασε 75-76 από την Αρμάνι Μιλάνο.

Η ήττα για την 28η αγωνιστική της Euroleague ήρθε με πολύ άδοξο τρόπο για το «τριφύλλι», με τον Χάινς να παίρνει το πολύτιμο ριμπάουντ -μετά από άστοχο τρίποντο του Ροντρίγκεθ- και το φάουλ από τον Παπαγιάννη στα 2″ για τη λήξη και να κρατά με 1/2 βολές τους Ιταλούς αμετακίνητους στην τρίτη θέση με ρεκόρ 18-8.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας του Παναθηναϊκού από τα 6,75 μέτρα μέχρι το 30ό λεπτό και τον Νέντοβιτς «εγκλωβισμένο» στην αντίπαλη άμυνα, η ελληνική ομάδα έδειχνε παραδομένη στις… ορέξεις των Ιταλών (51-63 στο τέλος της 3ης περιόδου). Ωστόσο, με πρωταγωνιστή τον Σέρβο γκαρντ, έκανε ένα επιμέρους σκορ 24-13 στο τέλος, πήγε το 75-75 μετά από κλέψιμο και καλάθι του μεγάλου του πρωταγωνιστή, αλλά «πληγώθηκε» από τον Χάινς, ο οποίος αξιοποίησε στο έπακρο το λάθος του διεθνούς σέντερ.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 19 πόντους, αλλά και με 3/10 τρίποντα, ήταν ο Νέντοβιτς. Από την Αρμάνι «έλαμψε» ο Χάινς με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Πριν το πρώτο τζάμπολ, ο τζένεραλ μάνατζερ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Φραγκίσκος Αλβέρτης, καλωσόρισε στο ΟΑΚΑ τον Μπεν Μπεντίλ και βράβευσε τον Ντίνο Μήτογλου για την προσφορά του στον σύλλογο.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» με το… καλημέρα μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, τροφοδοτώντας Παπαγιάννη και Γουάιτ, τη στιγμή που η άμυνα του ήταν αποτελεσματική και κρατώντας στο μηδέν τους Ιταλούς σήκωσε γρήγορα κεφάλι στο σκορ (7-0 στο 3′). Η Αρμάνι προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά με τους Νέντοβιτς και Κασελάκη να δίνουν λύσεις από τα 6,75 μέτρα, οι «πράσινοι» παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας (17-9 στο 8′). Ωστόσο, τα διαδοχικά λάθη δεν τους επέτρεψαν να κρατήσουν τη διαφορά μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (19-14).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον Νέντοβιτς να τα… έχει με την αστοχία του από την περιφέρεια στο 2ο δεκάλεπτο και τον Ντιλέινι να εκτελεί έξω από τη ζώνη του τριπόντου, η Αρμάνι πήρε απειλητική θέση, ενώ κερδίζοντας τη μάχη των ριμπαόυντ και αξιοποιώντας τους αιφνιδιασμούς της, απόρροια των κακών επιθετικών επιλογών του Παναθηναϊκού, πέτυχε όχι μόνο την ισοφάριση στο 18′ (33-33), αλλά βρέθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μπροστά στο σκορ (36-40). Κομβική στην αντεπίθεση των Ιταλών η είσοδος του Ρίτσι, ο οποίος σηκώθηκε από τον πάγκο και σε 7 λεπτά συμμετοχής στο 2ο δεκάλεπτο σημείωσε 8 πόντους.

Με την Αρμάνι να βρίσκει ρυθμό από τα 6,75 μέτρα και να «εξουδετερώνει» με την άμυνα της τον Νέντοβιτς στην περιφέρεια, η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα επέβαλε τον ρυθμό της απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που είχε πρόβλημα στη δημιουργία και έψαχνε το εαυτό του σε άμυνα και επίθεση. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο 27′ για πρώτη φορά στο +11 (49-60), χωρίς να αγχωθεί μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (51-63).

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την αντίδραση που αναζητούσε από τα πρώτα λεπτά του 4ου δεκαλέπτου, αποδίδοντας τα μέγιστα στην άμυνα, αλλά κυρίως βρίσκοντας τα μακρινά σουτ του Νέντοβιτς που είχε στερηθεί για 30 λεπτά (στο τέλος της 3ης περιόδου είχε 1/8 τρίποντα). Με τον Σέρβο, μάλιστα, να ευστοχεί σε δύο σερί τρίποντα στο τελευταίο τρίλεπτο, οι «πράσινοι» έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, η οποία ήρθε στα 70″ για τη λήξη από τα χέρια του μεγάλου του πρωταγωνιστή, μετά από κλέψιμο και καλάθι (75-75).

Ωστόσο, το δεύτερο διαδοχικό λάθος του Παπαγιάννη, ο οποίος υπέπεσε σε φάουλ στον Χάινς στα 2″ για τη λήξη, μετά το επιθετικό ριμπάουντ του Αμερικανού στο άστοχο τρίποντο του Ροντρίγκεθ, έστειλε την Αρμάνι στη γραμμή των βολών και ο έμπειρος σέντερ των Ιταλών, με 1/2 διαμόρφωσε το τελικό 75-76.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 75-76

Παναθηναίκός (Δημήτρης Πρίφτης): Μέικον 9, Παπαγιάννης 11, Μποχωρίδης, Καββαδάς 7, Κασελάκης 7 (1), Γουάιτ 11 (2), Νέντοβιτς 19 (3), Έβανς 2, Σαντ Ρος 9.

Αρμάνι Μιλάνο (Έτορε Μεσίνα): Μέλι 8, Γκραντ 3 (1), Ροντρίγκεθ 9 (1), Ταρζούσκι, Ρίτσι 10 (2), Χολ 8, Ντιλέινι 15 (1), Μήτογλου 2, Ντάνιελς 8 (2), Χάινς 13, Μπέντιλ.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 36-40, 51-63, 75-76


Πηγή