Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Formula 1: Η Williams επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός Σάρτζεντ θα είναι δεύτερος οδηγός της το 2023 -Όλο το γκριντ

Η Williams επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός Λόγκαν Σάρτζεντ θα είναι ο δεύτερος οδηγός της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2023.

Ο γεννημένος στη Φλόριντα πιλότος, ο οποίος θα γιορτάσει στις 31 Δεκεμβρίου τα 22α γενέθλιά του, χρειαζόταν 10 βαθμούς στο φινάλε της σεζόν της Formula 2 στο Άμπου Ντάμπι, προκειμένου να φτάσει στην απαιτούμενη βαθμολογία για να αποκτήσει την άδεια οδήγησης (τη super licence” της FIA) που είναι υποχρεωτική για να μπορεί να «τρέχει» στη Formula 1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σάρτζεντ ξεπέρασε εύκολα αυτό το… εμπόδιο, καθώς κατέκτησε την τέταρτη θέση στην τελική βαθμολογία των οδηγών, πίσω από τον Βραζιλιάνο πρωταθλητή, Φελίπε Ντρούγκοβιτς, τον Γάλλο Τεό Πουρσέρ (2ος στην κατάταξη) και τον Νεοζηλανδό Λίαμ Λόουσον (τρίτος).

Έτσι, ικανοποίησε την προϋπόθεση που είχε θέσει πριν από λίγο καιρό ο επικεφαλής της Williams, Γιόστ Καπίτο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο Σάρτζεντ θα έτρεχε για λογαριασμό της ομάδας το 2023, εφόσον έπαιρνε τη super licence.

Ο νεαρός Αμερικανός, ο οποίος εντάχθηκε στο τέλος του 2021 στην ακαδημία οδηγών της Williams, θα καλύψει στην ιστορική βρετανική ομάδα το κενό που αφήνει ο Νίκολας Λατίφι, ο οποίος ολοκλήρωσε άλλη μια απογοητευτική χρονιά.

Ο Καναδός αποχωρεί από τη Williams μετά από τρεις σεζόν, ενώ ο Σάρτζεντ, ο οποίος είναι ο πρώτος Αμερικανός οδηγός που θα βρεθεί στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά τον Αλεξάντερ Ρόσι το 2015, θα έχει ομόσταυλο τον Ταϊλανδό Άλεξ Άλμπον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Formula 1: Διαμορφώθηκε το γκριντ για το 2023

Αυτό σημαίνει ότι διαμορφώθηκε και το τελικό γκριντ για το 2023, όπου υπάρχουν κάποιες αλλαγές, με σημαντικότερη την αποχώρηση του Σεμπάστιαν Φέτελ από την F1 μετά από τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, 53 νίκες, 122 βάθρα και 57 pole position.

Τη θέση του Γερμανού θα πάρει στην Aston Martin ένας άλλος παγκόσμιος πρωταθλητής (και μάλιστα δις), ο Φερνάντο Αλόνσο, που άφησε «κενή» τη θέση του στην Alpine για τον Γάλλο Πιέρ Γκασλί, που αφήνει την Alpha Tauri, στην οποία… μετακομίζει ο Ολλανδός Νικ ντε Φρις, στη Haas έχουμε αλλαγή Γερμανών, με τον Νίκο Χούλεκνμπεργκ να αντικαθιστά τον Μικ Σουμάχερ, ενώ ο πολυσυζητημένος Αυστραλός, Όσκαρ Πιάστρι, με το σίριαλ που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό του, θα είναι ο δεύτερος οδηγός της McLaren στη θέση του Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Με αυτόν τον τρόπο αποχωρούν από τη Formula 1 δύο από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες του γκριντ (ο λόγος για τους Φέτελ και Ρικιάρντο), ενώ εκτός από τα νέα πρόσωπα, τους οπαδούς του σπορ ικανοποιεί η επανενεργοποίηση του Χούλκενμπεργκ, ενός οδηγού που ενδεχομένως να μην πήρε τις ευκαιρίες που του άξιζαν.

Όσο για τις τρις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος του 2022, Red Bull, Ferrari και Μερψεδεσ, θα παραμείνουν απαράλλακτες για του χρόνου. Το ίδιο ισχύει επίσης και για την Alfa Romeo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γκριντ της επόμενης χρονιάς διαμορφώνεται ως εξής:

  • Red Bull: Μαξ Φερστάπεν, Σέχιο Πέρεζ
  • Ferrari: Σαρλ Λεκλέρκ, Κάρλος Σάινθ
  • Mercedes: Τζορτζ Ράσελ, Λιούις Χάμιλτον
  • Alpine: Εστεμπάν Οκόν, Πιέρ Γκασλί
  • McLaren: Λάντο Νόρις, Όσκαρ Πιάστρι
  • Alfa Romeo: Βαλτέρι Μπότας, Γκουανιού Ζου
  • Aston Martin: Φερνάντο Αλόνσο, Λανς Στρολ
  • AlphaTauri: Γιούκι Τσουνόντα, Νικ ντε Φρις
  • Williams: Αλεξάντερ Άλμπον, Λόγκαν Σάρτζεντ

Πηγή