Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
O Κριστιάνο οδηγεί τη Γιουβέντους στο ένατο σερί στέμμα

O Κριστιάνο οδηγεί τη Γιουβέντους στο ένατο σερί στέμμα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα τριάντα γκολ στην Serie A και τα 50 με την φανέλα της Γιουβέντους, η οποία λύγισε την μαχητική Λάτσιο (2-1), ανέβασε την διαφορά από την δεύτερη Ίντερ στους οκτώ βαθμούς και αγκάλιασε το ένατο διαδοχικό πρωτάθλημα στην Ιταλία.

Ζει από και για το γκολ. Το επιβεβαιώνει σε κάθε παιχνίδι, όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα και αν προσθέτει στο… διαβατήριο του. Στα 35 του χρόνια, ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει αχόρταγος και μέγιστος γκολτζής, όπως υπενθύμισε και στη νίκη – μισό πρωτάθλημα της Γιουβέντους επί της Λάτσιο (2-1).

Ο «CR7» σκόραρε δις μέσα σε τρία λεπτά (51′, 54′), αρχικά με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε χέρι του Μπάστος και, στη συνέχεια, σπρώχνοντας την μπάλα στο βάθος της ανυπεράσπιστης εστίας, ύστερα από κούρσα παρέα με τον (εξαιρετικό) Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος του έκανε δώρο το γκολ.

Ο Πορτογάλος έφτασε τα τριάντα γκολ στο πρωτάθλημα, όσα έχει και ο Τσίρο Ιμόμπιλε με το πέναλτι που διαμόρφωσε το τελικό σκορ (84′), αλλά και τα 50 με την φανέλα της Γιούβε, η οποία μπορεί να ξεκινήσει να ετοιμάζει την φιέστα (χωρίς κόσμο) για το ένατο διαδοχικό πρωτάθλημα.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος, η Γηραιά Κυρία απέχει πλέον οκτώ βαθμούς από την δεύτερη Ίντερ, εννέα από την τρίτη Αταλάντα και έντεκα από την τέταρτη Λάτσιο, οι οποίες πάντως θα τις ακολουθήσουν στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Καλύτεροι σε γενικές γραμμές οι Μπιανκονέρι, οι οποίοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Άλεξ Σάντρο (11′), στην οποία απάντησε με δοκάρι σε σουτ έξω από την περιοχή ο Ιμόμπιλε (44′), για μια Λάτσιο που έπαιζε χωρίς οκτώ (!) παίκτες (πιο σημαντικές απουσίες αυτές των Λουίς Αλμπέρτο και Κορέα), ξύπνησε αργά, άγγιξε την ισοφάριση σε φάουλ του Σεργκέι Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς που έβγαλε εντυπωσιακά ο Βόιτσεχ Στσέσνι (89′) και, εντέλει, δεν κατάφερε να αποφύγει μια ακόμα ήττα.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Στσέσνι – Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Άλεξ Σάντρο – Ράμσεϊ (57′ Ματουιντί), Μπετανκούρ, Ραμπιό – Ντάγκλας Κόστα (57′ ‘ Ντανίλο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντιμπάλα (89’ Ρουγκάνι).

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Στρακόσια – Μπάστος, Λουίζ Φελίπε (89′ Φάλμπο), Ατσέρμπι – Λατσάρι (89′ Μόρο), Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Κατάλντι (75′ Α. Άντερσον), Παρόλο, Φ. Άντερσον (66′ Βάβρο) – Καϊσέδο (66′ Αντεκάνιε), Ιμόμπιλε.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή