Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Ο Λεμπρόν θα φέρει την… ανάπτυξη!

Ο Λεμπρόν θα φέρει την… ανάπτυξη!

Περίπου 500 θέσεις εργασίας θ’ ανοίξουν με την επιστροφή του «βασιλιά» στο Κλίβελαντ

Η επιστροφή του Λεμπρόν Τζέιμς στους Καβαλίερς σκόρπισε χαμόγελα στους οπαδούς της ομάδας, ενώ κάποιοι άλλοι που… στράβωσαν με την αποχώρησή του για τη Χιτ και έκαψαν κάποιες φανέλες του, το μετάνιωσαν και είναι έτοιμοι να τον αποθεώσουν ξανά στο «Quicken Loans Arena»!

Όμως, το «Bloomberg» έβγαλε τα… κομπιουτεράκια και υπολόγισε το οικονομικό όφελος του Κλίβελαντ από την επιστροφή του «Βασιλιά». Και πραγματικά οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ, αναμένονται κοντά στα 500 εκατ. δολάρια να πέσουν στην αγορά της Βορειοανατολικής πόλης του Οχάιο! Το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει τα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων, μέχρι εκείνα που θα έχουν οι επιχειρήσεις της πόλης!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα του «Bloomberg»… Τα κέρδη στους αγώνες, με τον Λεμπρόν να αγωνίζεται με τη φανέλα των Καβαλίερς, θα είναι περίπου στα 215 εκατ. δολάρια, καθώς αναμένεται ο μέσος όρος των θεατών να φτάσει στους 20.500, από τους 12.000 που ήταν μέχρι πρότινος.

Όμως, «ζεστό χρήμα» δεν θα δουν μόνο οι Καβς, αλλά όλο το Κλίβελαντ αφού αύξηση στα έσοδά τους αναμένεται σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής. Συγκεκριμένα, οι ετήσιες δαπάνες των φιλάθλων προβλέπεται να αγγίξουν τα 170 εκατ. δολάρια, ενώ στην ομάδα του Κλίβελαντ θα δημιουργηθούν 500 νέες θέσεις εργασίας!

Τέλος, ο Τζέιμς θα ανεβάσει και τις μετοχές των Καβαλίερς. Τον Ιανουάριο, το γνωστό περιοδικό «Forbes» είχε κοστολογήσει την ομάδα του Κλίβελαντ στα 515 εκατ. δολάρια, κατατάσσοντάς την στη 19η θέση της σχετικής λίστας. Ωστόσο, με την επιστροφή του ο «Βασιλιάς» θα την φέρει στο «κλειστό κλαμπ» των… δισεκατομμυριούχων.

Πηγή: Sport-fm.gr