Κυριακή , 4 Ιούνιος 2023
Η σωστή γυμναστική για τους πόνους στην πλάτη

Η σωστή γυμναστική για τους πόνους στην πλάτη

Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε

Οι πόνοι στην πλάτη αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο. Η σωστή άσκηση φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση από τους πόνους στην πλάτη. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες από τις πιο συχνές αιτίες που μπορεί να τους προκαλούν και πώς θα τις αντιμετωπίσουμε μέσω της σωστής φυσικής δραστηριότητας.

Κάθεσαι ακίνητος
Η ακινησία μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις για την πλάτη σου.
Διόρθωσέ το: Σήκω από την καρέκλα σου και περπάτα για δυο λεπτά, το λιγότερο μια φορά την ώρα. Επίσης, φρόντισε να κάθεσαι με ίσια πλάτη, χωρίς να γέρνεις μπροστά.

Ψηλά τακούνια και μπαλαρίνες
Γνωρίζουμε τις αρνητικές επιπτώσεις των ψηλών παπουτσιών. Αυτό που δεν είχαμε φανταστεί είναι ότι ακόμα και οι μπαλαρίνες ή οι σαγιονάρες που φοράμε, μπορούν να λειτουργήσουν επιβαρυντικά στην πλάτη μας.
Διόρθωσέ το: Φόρα διαφορετικά παπούτσια κάθε μέρα. Αν εναλλάσσεις ψηλά τακούνια, μέσου ύψους και ίσια, περιορίζεις την πιθανότητα να αποκτήσεις προβλήματα στην πλάτη από ένα συγκεκριμένο είδος παπουτσιού.

Φτέρνισμα

Παραδόξως αυτή η φαινομενικά αθώα πράξη είναι κοινή αιτία πόνων στην πλάτη. Η ταχύτητα ενός φτερνίσματος είναι πάνω από 100 μίλια την ώρα και επειδή δεν είναι ευγενικό να φτερνιστείς πάνω σε κάποιον, αυτόματα καλύπτουμε το στόμα μας και γυρίζουμε από την άλλη. Η αυθόρμητη κίνηση όπου στρέφουμε απότομα τον κορμό μας προς την άλλη πλευρά, είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την πλάτη μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Διόρθωσέ το: Είναι απλό, γύρνα όλο σου το σώμα και όχι μόνο τον κορμό όταν θες να φτερνιστείς.

Το λάθος σουτιέν
Έρευνες δείχνουν ότι το 80% των γυναικών φορά σουτιέν που δεν είναι ακριβώς στο νούμερό του. Πρέπει να είμαστε σίγουρες ότι φοράμε σουτιέν που συγκρατούν το στήθος και δεν μας κάνουν να σκύβουμε.
Διόρθωσέ το: Πρόσεξε τις διαστάσεις των σουτιέν και άσε για τις ιδιαίτερες μέρες τα σέξι εσώρουχα με τις λεπτές τιράντες ή την ενίσχυση. Τα αθλητικά προσφέρουν στήριξη και τραβούν πίσω τους ώμους.

Κοιλιά
Ακόμα και μερικά παραπανίσια κιλά γύρω από τη μέση σου, κάνουν τη λεκάνη να γέρνει μπροστά και επιβαρύνουν την πλάτη. Διόρθωσέ το: Μην κάνεις καθίσματα αν υπάρχει λίπος στην κοιλιά σου. Οι ασκήσεις για να κάψεις το λίπος, όπως τρέξιμο ή κολύμβηση για 45 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα θα είναι πιο αποτελεσματικές.

Άγχος
Οι μύες της πλάτης, όπως το υπόλοιπο σώμα, όταν νιώθεις σφιγμένος, υφίστανται πίεση.
Διόρθωσέ το: Ήπια άσκηση όπως το περπάτημα ή η yoga μπορεί να σε ηρεμήσει και μαζί να ανακουφίσει τους πόνους της πλάτης.

Πηγή: neadiatrofis.gr