Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
«Σε μια οικογένεια πάντα υπάρχουν προβλήματα, έτσι συμβαίνει και σε μια ομάδα»

«Σε μια οικογένεια πάντα υπάρχουν προβλήματα, έτσι συμβαίνει και σε μια ομάδα»

Γιώργος Τζαβέλλας: Το περιστατικό με το Μανιάτη το βγάλανε για να κάνει κακό στην Εθνική

«Σε μια οικογένεια πάντα υπάρχουν προβλήματα, έτσι συμβαίνει και σε μια ομάδα», τονίζει αρχικά ο Γιώργος Τζαβέλλας για τον περιβόητο καυγά του με τον Γιάννη Μανιάτη κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ο διεθνής μπακ του ΠΑΟΚ τόνισε ότι «εγώ θέλω να σταθώ σε αυτόν (δημοσιογράφο ή κάποιον άλλον εκτός ομάδας) που ήθελε να βγει αυτό το περιστατικό με τον Γιάννη προς τα έξω για να κάνει κακό στην Εθνική και να του πω ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά σε όλες τις ομάδες»!

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο Φερνάντο Σάντος δεν επέστρεψε με την αποστολή της «γαλανόλευκης» στην Αθήνα, ο 26χρονος παίκτης υπογράμμισε: «Αυτά είναι βλακείες. Μετά από κάθε ταξίδι, ο καθένας πάει σπίτι του».

Επίσης, μίλησε και για τον Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Πορτογάλο στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: «Είναι ένας μεγάλος προπονητής που θα προσφέρει στην Εθνική».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας στο περιοδικό «People» που κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Για την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας:

«Η Εθνική Ελλάδος είναι πια στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τη γνωρίζουν και τη σέβονται. Ήταν εφικτό να περάσουμε στους “8”, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα έπρεπε να έχει τελειώσει πριν πάμε στα πέναλτι. Σπαταλήσαμε ευκαιρίες και το ποδόσφαιρο τιμωρεί. Κάναμε και πολλά ταξίδια πριν από τη διοργάνωση, είχαμε φιλικά σε Πορτογαλία και Αμερική και κουραστήκαμε. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η διαφορά ώρας, είχε και πολλή υγρασία. Ακούγαμε παράπονα και από άλλες εθνικές ομάδες, καθώς δεν επρόκειτο για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση όπως αυτές που έχουμε συνηθίσει, υπήρχαν προβληματικές συνθήκες».

Για το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Γιάννη Μανιάτη κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης:

«Σε μια οικογένεια πάντα υπάρχουν προβλήματα, έτσι συμβαίνει και σε μια ομάδα. Αυτά όμως είναι εσωτερικά και πρέπει να τα ξεπερνάμε. Στην Εθνική, πάντως, τα κρούσματα είναι πολύ λίγα. Εγώ θέλω να σταθώ σε αυτόν που ήθελε να βγει αυτό το περιστατικό με τον Γιάννη προς τα έξω για να κάνει κακό στην Εθνική και να του πω ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά σε όλες τις ομάδες. Αυτός που το έδωσε στη δημοσιότητα μόνο κακό ήθελε να κάνει στην Εθνική. Λυπάμαι, αλλά δεν τα κατάφερε. Αν με ρωτάς αν είμαι επιρρεπής στους τσακωμούς, όχι, δεν τσακώνομαι. Προσπαθούν να μου δώσουν τον τίτλο του κακού παιδιού, ενώ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για όσους γνωρίζουν. Στο γήπεδο κάποιες φορές είμαι πιο παρορμητικός απ’ ό,τι θα έπρεπε, αλλά λέω πάντα την αλήθεια, με όποιο κόστος. Και αυτό είναι δύσκολο, γιατί δημιουργείς εχθρούς και αντιπάλους».

Για το γεγονός ότι ο Φερνάντο Σάντος δεν ταξίδεψε με την ελληνική αποστολή για την Αθήνα μετά το τέλος των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη διοργάνωση:

«Αυτά είναι βλακείες. Μετά από κάθε ταξίδι, ο καθένας πάει σπίτι του. Και ο Χοσέ Χολέμπας με τον Κώστα Μήτρογλου έμειναν στη Γερμανία για να είναι με τους δικούς τους. Αυτό όμως δεν το έγραψε κανένας, γιατί δεν πουλάει ως θέμα! Είχε τελειώσει η αποστολή και ο άνθρωπος έφυγε από εκεί για να πάει στην Πορτογαλία, που είναι το σπίτι του. Δημιουργήθηκε θέμα από το πουθενά. Ο Σάντος είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Εθνική, έκανε καλή δουλειά και γι’ αυτό πήγαμε τόσο μπροστά».

Για τον Κλαούντιο Ρανιέρι που αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις 25 του μήνα, όταν και έχει προγραμματιστεί το ραντεβού με την ΕΠΟ:

«Τον είχα προπονητή στη Μονακό, γνωριζόμαστε. Είναι ένας μεγάλος προπονητής που θα προσφέρει στην Εθνική, γιατί κάνει πολύ καλή και μεθοδική δουλειά. Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος θεωρεί ότι η ζωή ενός ποδοσφαιριστή έχει καλά λεφτά, ωραίες γυναίκες και δημοσιότητα:

«Ναι, αλλά αυτά είναι η βιτρίνα. Μια γυναίκα δεν μπορεί εύκολα να καταλάβει τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή, αν και ξέρω πως δεν θα είχα την ίδια απήχηση στις γυναίκες αν έκανα άλλο επάγγελμα. Ομολογώ πως έχω αδυναμία στις γυναίκες, απλά το επάγγελμά μου δεν με αφήνει να δώσω αυτά που θέλω σε μια σχέση. Πολλές φορές απομακρύνομαι, γιατί νιώθω ότι ταλαιπωρώ τον άλλο και θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Βέβαια, δεν έχω γνωρίσει ακόμα μια κοπέλα που να είμαι όλη μέρα μαζί της και να μου αρέσει».

Πηγή: Sport-fm.gr