Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Super League: Πέρασε από τη Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ -Επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 [βίντεο]

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στη Ριζούπολη και επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά πήρε το τρίποντο στην Αθήνα και κρατήθηκε στο -9 από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία της Super League, ενώ αύξησε τη διαφορά του από την ΑΕΚ στους 5.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», στην επιστροφή του Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο της ένα μήνα μετά την… απόλυσή του, παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και δείχνει ότι η υπόθεση σωτηρία (τουλάχιστον χωρίς καν τον άγχος του μπαράζ) είναι πολύ δύσκολη.

Το ματς

Οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σκόραραν με τον Μουργκ στο 31′, μετά από αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων.

Πριν το 0-1 ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες, με κεφαλιά του Βιεϊρίνια στο 3′ (μπλόκαρε ο Βέρχουλστ), ελάχιστα άουτ σουτ του Κούρτιτς στο 6′, εξ επαφής προσπάθεια του Βιεϊρίνια στο 17′ και ανάλογη φάση με τον Άκπομ στο 18′.

Ο Απόλλων φάνηκε μετά το 35ο λεπτό, όταν έγινε απειλητικός σε δύο περιπτώσεις, αλλά ο Πασχαλάκης βρέθηκε σε ετοιμότητα. Στο 36′ και σε αντεπίθεση ο Γιαννιώτας πέρασε τον Ίγνκασον και σούταρε από τα όρια της περιοχής για να μπλοκάρει σε δύο χρόνους ο διεθνής τερματοφύλακας, ενώ στο 43′ ένα πολύ δυνατό σουτ του Γιακιμόφσκι απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρε των Θεσσαλονικέων, που μπλόκαρε και την κεφαλιά του Παμλίδη δευτερόλεπτα αργότερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πολύ ανοιχτό, με τους «κυανόλευκους» να κυνηγούν την ισοφάριση και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει ένα δεύτερο τέρμα που θα του εξασφάλιζε τη νίκη. Ένα σουτ του πολύ δραστήριου Βιεϊρίνια έφυγε μόλις άουτ (58′), προσπάθεια του Τσιλούλη μάζεψε με διπλή προσπάθεια ο Πασχαλάκης (61′).

Στο 79′ και σε φάουλ του Γιακιμόφσκι, ο Πασχαλάκης έκανε κακή έξοδο, δεν την εκμεταλλεύθηκαν οι γηπεδούχοι και στην αντεπίθεση ο Ζίβκοβιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον Βέρχουλστ. Στο 87′ ο Τσιλούλης έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν σε σέντρα-ασίστ του Μαρτίνες δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ στο 87′.

Σε γλίστρημα του Βέρχουλστ ο Σίντνεϊ έπεσε στην περιοχή, ο Σιδηρόπουλος είδε και το VAR και έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Κούρτιτς να ευστοχεί από την… αγαπημένη θέση στο 90+2′ και να σφραγίζει τη νίκη της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 0-2

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα (87′ Φαν Λα Πάρα), Φατιόν, Κάστρο, Μπαξεβανίδης (72′ Μαρτίνες), Παμλίδης (72′ Παπαγεωργίου), Γιαννιώτας (59′ Τσιλούλης), Σίγκνεβιτς (59′ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (90+4′ Σοάρες), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μουργκ (73′ Σβαμπ), Βιεϊρίνια (64′ Τέιλορ), Άκπομ (73′ Τσόλακ).


Πηγή