Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ξεκινάει η αντεπίθεση

Ξεκινάει η αντεπίθεση

Εμφανίσεις Champions League περιμένει ο Μίτσελ

Στο πρωτάθλημα στρέφουν στον Ολυμπιακό την προσοχή τους μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους στο Champions League και από τη στιγμή που οι αγώνες στο Europa League ξεκινούν τον Φεβρουάριο.

Πλέον οι Πειραιώτες καλούνται να κάνουν τη δική τους αντεπίθεση, ξεκινώντας ένα νικηφόρο σερί από το σημερινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι να κάνουν το τρία στα τρία μέχρι τις γιορτές, επικρατώντας απόψε στη Λιβαδειά και στη συνέχεια στους αγώνες, με Πανιώνιο και Καλλονή που είναι την επόμενη εβδομάδα.

Εκείνο που έχει ζητήσει ο Μίτσελ από τους παίκτες είναι να πραγματοποιήσουν εμφανίσεις και να παρουσιάσουν τη νοοτροπία που έδειξαν στην Ευρώπη, χωρίς να έχουν από εδώ και στο εξής απώλειες (όπως έγινε στα τελευταία παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα).

Όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός τεχνικός θα παρατάξει την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με τον αγώνα με τη Μάλμε, όμως εκτός αποστολής έχει μείνει ο Αμπιντάλ.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα (ή Αυλωνίτη) και Μασουακού.

Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Μανιάτης, Κασάμι, Φουστέρ και Ντομίνγκες, ενώ φανέλα βασικού διεκδικούν ο Κασάμι και ο Αφελάι. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι μόνο ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγερι, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Γιαννούλης και Μπενίτες. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, αλλά και οι Αμπιντάλ, Σαλίνο, Διαμαντάκος, Γκαζαριάν.

Προϊστορία

Στις 30 Απριλίου 2006 ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί από τον Λεβαδειακό. Τότε οι Πειραιώτες είχαν χάσει με σκορ 3-2 από τους Βοιωτούς και από τότε μετρούν 12 νίκες ανεξαρτήτου έδρας.

Όσον αφορά τα παιχνίδια που έχουν γίνει στην έδρα των «πρασίνων», οι πρωταθλητές Ελλάδας μετρούν εννιά νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Στα τελευταία πέντε ματς

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

01/09/13 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-5
12/01/13 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1
14/12/11 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-4
03/10/09 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-3
05/04/09 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-2

Πηγή: sport-fm.gr