Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Diy time! Η καλύτερη μάσκα προσώπου με γιαούρτι και μέλι (Photos)

Οι μέρες της καραντίνας σου έδωσαν την ευκαιρία να αφιερώσεις επιτέλους το χρόνο που ήθελες στην προσωπική σου περιποίηση. Η ρουτίνα ομορφιάς σου μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά με υλικά που έχεις ακόμη και στο ντουλάπι ή το ψυγείο σου.

Αν, λοιπόν, νιώθεις πως το δέρμα σου είναι θαμπό, γεμάτο στίγματα ή φανερά αφυδατωμένο, σου έχουμε τη λύση. Μπορείς να φτιάξεις μια μάσκα προσώπου, εντελώς φυσική με υλικά που έχεις στο σπίτι και να δεις άμεσα αποτελέσματα βελτίωσης στην επιδερμίδα σου.

Υλικά: 1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλιά μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση: 

Προσθέτεις το γιαούρτι σε ένα μπολ (σε αυτό το σημείο ίσως μπεις στον πειρασμό να το φας αλλά κρατήσου!). Στη συνέχεια προσθέτεις την κανέλα με το μοσχοκάρυδο και ανακατεύεις καλά. Έπειτα ρίχνεις το μέλι και κάνεις ακόμη ένα ανακάτεμα ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Η μάσκα προσώπου είναι έτοιμη. Εφάρμοσε στο πρόσωπό σου και απέφυγε τη περιοχή γύρω από τα μάτια. Μπορεί να τσούζει λίγο στην αρχή, αυτό όμως σημαίνει ότι λειτουργεί. Άφησέ την για 7 έως 10 λεπτά και ξέπλυνε καλά με άφθονο ζεστό νερό.

Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ το οποίο απολεπίζει απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και φωτίζει την επιδερμίδα. Το μέλι ενυδατώνει φυσικά την επιδερμίδα, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η κανέλα σκοτώνει τα βακτήρια, αποτοξινώνει το δέρμα και δίνει μια υγιή, ρόδινη λάμψη. Τέλος, το μοσχοκάρυδο βοηθά να εξασθενίσουν όλες οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες του προσώπου σου.

Σημαντικές πληροφορίες: Το μοσχοκάρυδο και η κανέλα ενδέχεται να δημιουργήσουν ερεθισμό γι’αυτό αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή δέρμα με αλλεργίες απόφυγε να τα χρησιμοποιήσεις όταν θα φτιάξεις τη μάσκα αυτή. Επίσης, φρόντισε να φοράς πάντα αντηλιακό προσώπου γιατί η κανέλα δημιουργεί φωτοευαισθησία και μείνε μακρια από οποιαδήποτε μορφή απολέπισης προσώπου για τουλάχιστον 3 ημέρες.

Δες πώς θα φτιάξεις τη μάσκα βήμα-βήμα στη gallery που ακολουθεί.

 

 

 


Πηγή