Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

DIY Time! Μάσκα ενυδάτωσης για το σώμα και τα μαλλιά μόνο με 2 υλικά

Ο καύσωνας της προηγούμενης εβδομάδας μάς ταλαιπώρησε αρκετά όλες. Εμένα προσωπικά με βασάνισε. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω ξυπνήσει το πρωί και να νιώθω το στόμα μου τόσο αφυδατωμένο. Να θέλω απεγνωσμένα να πιώ νερό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό συνειδητοποίησα ότι από το μπες βγες στο σπίτι- γιατί δυστυχώς είχα εξωτερικές δουλειές- αφυδατώθηκε η επιδερμίδα μου. Την ένιωσα κάπως ξηρή και ταλαιπωρημένη. «Τι να κάνω; Τι να κάνω;», σκεφτόμουν διαρκώς.

«Θα φτιάξω μία ενυδατική μάσκα», είπα από μέσα μου. Κι έτσι έκανα! Μια σπιτική μάσκα σώματος, που χρησιμοποίησα και στα μαλλιά μου. Δύο σε ένα… τι νόμιζες;

DIY Time! Θες να καλύψεις σημάδια; Φτιάξε τη δική σου BB cream σώματος

Η συνταγή για τη μάσκα ενυδάτωσης

Θα χρειαστείς:

6 κουταλιές πρόβειο, ελληνικό γιαούρτι

3 κουταλιές μέλι

Ανακάτεψε τα υλικά σε ένα μπολ και άπλωσε τη μάσκα σε όλο το σώμα σου. Έπειτα, άπλωσε το μείγμα σε όλα τα μαλλιά, από τις ρίζες ως τις άκρες. Τόσο στα μαλλιά όσο και στο σώμα κάνε ένα απαλό μασάζ και άσε τη μάσκα να δράσει για περίπου 15-20 λεπτά.

Τέλος, ξέπλυνε πολύ καλά! Θα δεις πως η επιδερμίδα του σώματός σου και τα μαλλιά σου θα είναι τόσο ενυδατωμένα, που ούτε καν το είχες φανταστεί.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Anisa Sojka (@anisasojka)

Το γιαούρτι και το μέλι

Το γιαούρτι και το μέλι είναι δύο θαυματουργά συστατικά της φύσης, που μπορούν να προσφέρουν απίστευτα οφέλη σε μαλλιά και δέρμα.

Ειδικότερα, το γιαούρτι περιέχει βιταμίνη Α, η οποία ανανεώνει και αναπλάθει το δέρμα, αλλά και ένζυμα, τα οποία θρέφουν την τρίχα. Η δροσιστική του υφή, επίσης, ενυδατώνει σε βάθος επιδερμίδα και μαλλιά.

Όσο για το μέλι; Έχει την ικανότητα να θρέφει, να ανανεώνει και να ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα απομακρύνει τους ρύπους και την κάνει απαλή και νεανική. Στα μαλλιά, το μέλι προσφέρει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά.

Άντε, ακόμα να δοκιμάσεις αυτήν την τόσο εύκολη και θαυματουργή μάσκα;




Πηγή