Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

DIY Time! Με τα σοκολατένια αυγά που θα περισσέψουν φτιάξε μια μάσκα λάμψης

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και ένα είναι το σίγουρο! Πως ήδη το σπίτι σου έχει γεμίσει με καλούδια, με πασχαλινά κουλουράκια και με πολλά- πάρα πολλά- σοκολατένια αυγά. Ένα που πήρες εσύ, ένα που αγόρασε το amore σου γιατί δεν συνεννοηθήκατε καλά, ένα που έφερε η νονά στο παιδί σας (αν είσαι μανούλα)… Να, κάπως έτσι μαζεύτηκε πολλή σοκολάτα στο σπίτι.

Ναι, σίγουρα τα περισσότερα θα φαγωθούν, γιατί ποιος μπορεί να αντισταθεί σε λίγη ακόμα σοκολάτα; Αλλά επειδή αυτά τα πασχαλινά αυγά είναι κάπως τρισδιάστατα και δεν αντιστοιχούν σε ένα άτομο και μόνο, είναι πιθανό να σου περισσέψουν αρκετά κομμάτια. Δεν χρειάζεται να τα πετάξεις, ούτε και να τα αφήσεις για μήνες στο ψυγείο σου. Θα τα κάνεις μια ωραιότατη μάσκα λάμψης!

Ακολούθησε κατά γράμμα την παρακάτω συνταγή και θα αποκτήσεις το πιο υπέροχο δέρμα ever…

 

Θα χρειαστείς:

¼ κούπας λιωμένη σοκολάτα

1 κουταλιά μέλι

2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού

Πάρε μερικά κομμάτια σοκολάτας από τα αυγά και λιώσε τα σε μπεν μαρί. Βάλε, δηλαδή, σε ένα κατσαρολάκι αρκετό νερό να βράσει και πάνω από το κατσαρολάκι τοποθέτησε ένα μεταλλικό μπολ. Μέσα στο μεταλλικό μπολ ρίξε τα κομμάτια σοκολάτας και περίμενε μέχρι να λιώσουν.

diy maska me sokolata

Έπειτα, αφαίρεσε από τη φωτιά τη λιωμένη σοκολάτα και πρόσθεσε στο μείγμα το μέλι και τον χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε πολύ καλά και… voila η υπέροχη μάσκα λάμψης προσώπου. Αφού καθαρίσεις την επιδερμίδα σου, άπλωσε τη μάσκα και άσε τη να δράσει για 15 λεπτά. Τέλος, ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό και απόλαυσε τα ευεργετικά οφέλη των συστατικών πάνω στο δέρμα σου.

Το μέλι χαρίζει βαθιά ενυδάτωση, το λεμόνι -χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει- λευκαίνει την επιδερμίδα, ενώ η σοκολάτα κάνει το πρόσωπο να λάμπει. Να λάμπει πάρα μα πάρα πολύ! Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!

Cover photo: @7thheavensuomi

Διάβασε ακόμα: Easter red! 10 κατακόκκινα κραγιόν για να αντιγράψεις τα looks της Ηλιάνας Παπαγεωργίου


Πηγή