Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

DIY Time! Φτιάξε μία μάσκα με 2 υλικά και κάνε τα μαλλιά σου να μοιάζουν σα να πήγες κομμωτήριο

Η μέρα που θα ανοίξουν και πάλι τα κομμωτήρια πλησιάζει και δεν μπορούμε να σου εξηγήσουμε τη χαρά μας. Βέβαια… δεν προβλέψαμε έγκαιρα για το απαραίτητο ραντεβού μας και η αναμονή είναι τεράστια αλλά δεν μας πειράζει! Χαιρόμαστε και μόνο στην ιδέα ότι τα κομμωτήρια είναι ανοιχτά και ας μην μπορούμε να πάμε.

Μιας όμως που –πλέον- θα μπορούμε να βγούμε έξω (έστω και με άβαφτη ρίζα), δεν θέλουμε τα μαλλιά μας να μοιάζουν σα να παλέψαμε με αλαφιασμένα ρακούν. Θέλουμε να είναι απαλά, λεία και όμορφα. Να μοιάζουν σα να είχαμε ραντεβού στο κομμωτήριο χωρίς να έχουμε πάει! Η απάντηση σε όλα αυτά τα ζητούμενα λοιπόν, βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας μας.

Μέχρι πριν την καραντίνα δεν είχαμε σε τεράστια εκτίμηση τις DIY μάσκες μαλλιών. Με τόσο ντεκαπάζ και styling, δεν πιστεύαμε πως απλά, φυσικά υλικά μπορούν να αντικαταστήσουν τις κερατίνες και τις σιλικόνες που περιέχουν τα προϊόντα. Όλα άλλαξαν όμως γιατί το DIY γενικά, έγινε δεύτερη φύση μας και είδαμε πραγματικά αποτελέσματα. Τι θα σώσει λοιπόν τα μαλλιά σου; Το μέλι και το ελαιόλαδο. Θα σου εξηγήσουμε…

Το μέλι ξέρεις πως είναι σούπερ ενυδατικό και αντιβακτηριδιακό και το χρησιμοποιούμε σε πολλές μάσκες για το πρόσωπο. Όπως όμως κάνει πολλά για την επιδερμίδα, έτσι μπορεί να κάνει πολλά και για τα μαλλιά μας. Τα αμινοξέα και οι βιταμίνες του θρέφουν σε βάθος ενώ αν είσαι ξανθιά, θα δεις και το χρώμα των μαλλιών σου να γίνεται πιο φωτεινό! Δεν γίνεται να βάλεις σκέτο μέλι στο κεφάλι σου όμως… Δεν θα περάσεις καλά! Εδώ έρχεται το άλλο σούπερ συστατικό για τα μαλλιά, το ελαιόλαδο!

Το ελαιόλαδο είναι βαθύτατα ενυδατικό, γεμάτο βιταμίνες και ξέρεις ήδη ότι κάνει πολλά για την τρίχα. Συνδυαστικά με το μέλι γίνεται όμως μία πανίσχυρη μάσκα μαλλιών που πραγματικά θα λατρέψεις! Διάβασε στην παρακάτω gallery ακριβώς τι πρέπει να κάνεις και πες μας αφού τελειώσεις με τη DIY μάσκα σου αν τα μαλλιά σου είναι ωραιότερα από ποτέ… θα περιμένουμε!

Διάβασε ακόμα: Πονάνε τα μαλλιά σου; Όχι δεν τρελάθηκες… Θα σου εξηγήσουμε τι μπορεί να συμβαίνει


Πηγή