Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

DIY Time! Ώρα να φτιάξεις ένα χαλαρωτικό foot scrub

Όταν μιλάμε για foot scrubs aka απολεπιστικά ποδιών, συνήθως αναφερόμαστε στην βελούδινη απαλότητα και το τέλειο πεντικιούρ. Ναι, ασφαλώς και τα θέλουμε αυτά don’ t get us wrong, όμως σήμερα θα μιλήσουμε για ένα άλλο, κυριολεκτικά πονεμένο θέμα: Τα κουρασμένα πόδια. Δεν χρειάζεται να είσαι όρθιος για ώρες για να κουραστούν τα πόδια σου το καλοκαίρι βλέπεις. Η ζέστη και η γενικότερη αποδιοργάνωση του οργανισμού μας εξαιτίας της, κάνει τα πόδια να πρήζονται. Βάλε σε αυτό τα πατατάκια που τρώμε μαζί με τα κοκτέιλ, βάλε τις λιχουδιές και το ότι δεν πίνουμε πολύ νερό (μην το αρνείσαι) και έχεις έτσι τη συνταγή για το απόλυτο πρήξιμο. 

Προσωπικά το ξέρω καλά αφού έρχονται στιγμές που απλά δεν μπορώ να βάλω τα παπούτσια μου… Ναι, δραματική η κατάσταση. Κάπως έτσι κατέληξα να ψάχνω για συνταγές που θα με ανακουφίσουν. Γιατί συνταγές και όχι προϊόντα; Γιατί θέλω κάτι άμεσα! Ναι, προφανώς βρήκα την τέλεια συνταγή και θα σου την πω ευθύς αμέσως! Η συνταγή μου λοιπόν περιλαμβάνει 3 υλικά και πολύ μασάζ. Έχουμε και λέμε… 

ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ. Το αλάτι είναι το απολεπιστικό συστατικό που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα στην αρχή και όταν διαλυθεί στο νερό (θα σου εξηγήσω) θα σε ανακουφίσει. 

menta

ΜΕΝΤΑ. Ανακουφίζει άμεσα τα πρησμένα πόδια και μαζί με το μασάζ θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος πράγμα που έχεις (έχουμε) πολύ μεγάλη ανάγκη. 

ladi karidas

ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ελαιόλαδο αν θέλεις αλλά γιατί να μην έχει τροπικό άρωμα το scrub σου; Ενυδατώνει βαθιά και χαρίζει τη βελούδινη απαλότητα που λέγαμε! 

Βάζεις λοιπόν ένα ματσάκι ψιλοκομμένη μέντα, μία κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι και μίαμιση κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας σε ένα μπολ και ανακατεύεις. Κάνεις μασάζ στα -ας μου επιτραπεί- ποδαράκια σου για 5 λεπτά (μία αιωνιότητα αλλά αξίζει) και στη συνέχεια τα βουτάς σε χλιαρό νερό και χαλαρώνεις όση ώρα θέλεις.  

Μόλις τα βγάλεις στείλε μου μήνυμα για να συζητήσουμε ΠΟΣΟ ΣΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕ αυτό το scrub ποδόλουτρο. Θα περιμένω… 

Διάβασε ακόμα: Trend alert! Με αυτά τα μανικιούρ πετάξαμε στα… σύννεφα! 


Πηγή