Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

DIY Time! 5 συνταγές ομορφιάς με αυγό για να λάμψεις από την κορυφή ως τα νύχια

Είναι απίστευτο το πόσα υλικά και τρόφιμα έχουμε στην κουζίνα μας, τα οποία -εκτός από τη μαγειρική- μπορούν να μας φανούν πολύ χρήσιμα και στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Ένα από αυτά είναι και το αυγό. Όσο θρεπτικό είναι για τον οργανισμό μας, άλλη τόση θρέψη μπορεί να προσφέρει στα μαλλιά, το πρόσωπο, τα νύχια και τις βλεφαρίδες μας.

Βλέπεις, τόσο ο κρόκος του όσο και το ασπράδι είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να κάνουν… θαύματα. Στον κρόκο συναντάμε δύο από τις πιο πολυσυζητημένες βιταμίνες στον χώρο του skincare, που δεν είναι άλλες από τη βιταμίνη Α (aka ρετινόλη) και τη βιταμίνη Ε, που είναι αντιοξειδωτική. Το ασπράδι, με τη σειρά του, είναι εμπλουτισμένο με πρωτεΐνες, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας κάνοντάς τη να δείχνει σφριγηλή, φρέσκια και νεανική. Θέλεις κι άλλα για να πειστείς να εντάξεις το αυγό στη ρουτίνα ομορφιάς σου; Δε νομίζω.

Γι’ αυτό κι εγώ συγκέντρωσα παρακάτω τις πέντε συνταγές ομορφιάς που μπορείς να κάνεις στο σπίτι με τα αυγά που έχεις και να λάμψεις… από την κορυφή ως τα νύχια. Σε λίγες μέρες έρχονται Χριστούγεννα και μια αναζωογόνηση και ανανέωση της εικόνας μας είναι αυτό ακριβώς που όλες χρειαζόμαστε!

Photo credit: @burnbraefarmsfoodservice

#1 Θρεπτική μάσκα μαλλιών

Ανακάτεψε έναν κρόκο αυγού με λίγο ελαιόλαδο κι ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σου και άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου. Άσε το να δράσει για 30 λεπτά και τέλος λούσε τα μαλλιά σου.

#2 Θρεπτικός ορός για τις βλεφαρίδες

Ανάμειξε καστορέλαιο με το ασπράδι ενός αυγού και άπλωσε το μείγμα στις βλεφαρίδες με ένα καθαρό και πλυμμένο βουρτσάκι από μάσκαρα. Άσε το να δράσει όλη τη νύχτα και το πρωί ξέπλυνε καλά την περιοχή.

#3 Μάσκα για σύσφιξη και αντιγήρανση της επιδερμίδας

Ανακάτεψε καλά δύο ασπράδια αυγών και αφού έχεις πρώτα καθαρίσει το πρόσωπό σου καλά, άπλωσε τη μάσκα στην επιδερμίδα σου. Άσε τη μάσκα να δράσει για 10-15 λεπτά, δηλαδή μέχρι να στεγνώσει και να σε τραβάει το δέρμα, και ξέβγαλε με χλιαρό προς κρύο νερό.

maska prosopou me aygo

Photo credit: @poll.elena

#4 Αναζωογονητικός ορός για τα νύχια

Ανακάτεψε έναν κρόκο με λίγο γάλα και μέσα στο μείγμα βάλε τα χέρια σου για να μουλιάσουν 10 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και, αν θέλεις, μπορείς να κάνεις αυτήν την DIY θεραπεία ομορφιάς μία φορά την εβδομάδα.

#5 Θεραπεία για τις ραγάδες

Ανάμειξε ασπράδια από δύο αυγά με αμυγδαλέλαιο, ανακάτεψε καλά και άπλωσε το μείγμα στις περιοχές που εντοπίζεις ραγάδες. Άσε το να δράσει όλη τη νύχτα και ξέπλυνε πολύ καλά το πρωί που θα ξυπνήσεις.

 Διάβασε ακόμα: Είσαι ξανθιά; Αυτά τα 10 μολύβια θα σου χαρίσουν τα πιο καλοσχηματισμένα φρύδια


Πηγή