Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Γυμναστική στο σπίτι: 5 ασκήσεις για να αποκτήσετε το πιο hot κορμί

Γυμναστική στο σπίτι: 5 ασκήσεις για να αποκτήσετε το πιο hot κορμί

Τα κρύα έχουν πιάσει για τα καλά και κακά τα ψέματα όταν γυρίζετε από τη δουλειά και έχετε κάτσει καμιά ωρίτσα στον καναπέ, δύσκολα βγαίνετε και πάλι έξω. Είδατε πώς σας καταλαβαίνουμε; Δε χρειάζεται όμως να αγχώνεστε καθώς υπάρχουν διάφορες ασκήσεις τις οποίες μπορείτε να κάνετε ενώ είστε στο σπίτι και να μη χάσετε λεπτό τη φόρμα σας. Δείτε, λοιπόν, τις 5 ασκήσεις που σας προτείνουμε:

Άσκηση 1

Ξαπλώστε μπρούμυτα και στηριχτείτε στους αγκώνες σας.Τεντώστε το σώμα σας σχηματίζοντας μία νοητή ευθεία γραμμή και ακουμπήστε τα πόδια σας στις μύτες. Ύστερα, σφίξτε την κοιλιά σας και μείνετε στη στάση της σανίδας για 60 δευτερόλεπτα.

Tip:Αν θέλετε να δυσκολέψετε την άσκηση, ανασηκώστε ελάχιστα το ένα σας πόδι ψηλά.

*Κάντε 3-4 επαναλήψεις

Άσκηση 2

(Θα χρειαστείτε μία μικρή πετσέτα)

Σταθείτε όρθιες με τα πόδια σας ενωμένα και κρατήστε τους αγκώνες σας λυγισμένους και τις γροθιές σας κοντά στο πηγούνι σας. Έπειτα τοποθετήστε το δεξί σας πόδι πάνω σε μία διπλωμένη πετσέτα. Μετατοπίστε το βάρος σας στο αριστερό πόδι (προσοχή το γόνατό σας να μην ξεπερνάει τις μύτες των ποδιών σας) και σύρετε την πετσέτα προς τα έξω και αργά με το δεξί σας πόδι. Επιστρέψτε αργά στην αρχική θέση

* Επαναλάβετε την άσκηση αυτή για 30 δευτερόλεπτα και ύστερα αλλάξτε πόδι.

Άσκηση 3

Ξαπλώστε πάνω στον έναν μηρό σας και τοποθετήστε τα γόνατα προς τα εμπρός έτσι ώστε τα ισχία σας να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών. Από αυτή τη θέση ισιώστε το επάνω πόδι σας έξω μπροστά σας, διατηρώντας παράλληλα την τοποθέτηση 90 μοιρών ισχίου. Τέλος, σηκώστε το πάνω πόδι αργά αργά μέχρι να φτάσει την ευθεία του σώματος σας ή και λίγο παρακάτω. Προσέξτε η μέση σας να μένει σταθερή.

Άσκηση 4

(Θα χρειαστείτε λάστιχο γυμναστικής)

Δέστε το λάστιχο σε ένα σταθερό αντικείμενο, σταθείτε σε όρθια στάση και περάστε το στον καρπό σας. Ύστερα, ανοίξτε τα πόδια σας λίγο παραπάνω από το ύψος των ώμων σας και σφίξτε καλά την κοιλιά σας. Φροντίστε η λεκάνη σας να είναι σταθερή και τραβήξτε το λάστιχο προς την αντίθετη πλευρά. Μείνετε εκεί για 20 δευτερόλεπτα κάνοντας μικρές πιέσεις. Μόλις τις ολοκληρώσετε, αλλάξτε χέρι και πλευρά.

Άσκηση 5

Καθίστε στην άκρη μίας καρέκλας και γείρετε το σώμα σας προς τα πίσω. Κρατήστε καλά τη βάση της και ανασηκώστε ελάχιστα τα πόδια σας και λυγίστε τα. Από αυτή τη θέση κάντε… πετάλι.

Πηγή: queen.gr