Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Νέα έρευνα: Ποιες είναι οι καλύτερες δίαιτες

Νέα έρευνα: Ποιες είναι οι καλύτερες δίαιτες

Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν 11 δημοφιλή διατροφικά προγράμματα ώστε να διαπιστώσουν ποια από αυτά είναι πιο αποτελεσματικά για την απώλεια βάρους.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine βασίστηκε σε 45 παλαιότερες κλινικές δοκιμές που περιελάμβαναν τις εξής δίαιτες: Weight Watchers, Jenny Craig, Nutrisystem, Health Management Resources, Medifast, OPTIFAST, Atkins, The Biggest Loser Club, eDiets, Lose It! και SlimFast.

Τα αποτελέσματα της μελέτης φαίνεται να προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές είναι ότι ακόμη και οι δίαιτες που ξεχωρίζουν παρέχουν μέτρια αποτελέσματα ως προς την απώλεια βάρους, αποτελέσματα που πιθανότατα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όσων τις δοκιμάζουν.

Μακροπρόθεσμα, καμία από τις υπό μελέτη δίαιτες δεν φάνηκε να οδηγεί σε σημαντική και μόνιμη απώλεια βάρους.

Επειδή ως γνωστόν ανάμεσα στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος, οι δύο δίαιτες που φάνηκε να ξεχωρίζουν βάσει των διαθέσιμων στοιχείων ήταν η δίαιτα Weight Watchers και η δίαιτα Jenny Craig. Τα δύο αυτά διατροφικά προγράμματα φάνηκε να είναι έστω και μετρίως αποτελεσματικά σε διάστημα ενός έτους.

Οι δίαιτες Weight Watchers και Jenny Craig είναι αυστηρά δομημένες και η προσπάθεια απώλειας βάρους υποστηρίζεται και καθοδηγείται από ειδικούς. Οι δύο αυτοί παράγοντες φαίνεται να εγγυώνται ως ένα βαθμό την αποτελεσματικότητα μιας δίαιτας, σημειώνουν οι ερευνητές.

 

 

Πηγή: mothersblog.gr