Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Οκτώ μυστικά για να καίτε περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα

Οκτώ μυστικά για να καίτε περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα

Για να καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά και να αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε, τα δύο βασικότερα βήματα είναι η ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική άσκηση.

Μπορείτε να εφαρμόσετε όμως στο πρόγραμμά σας μερικές έξυπνες στρατηγικές για αποτελεσματικότερες καύσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

1. Ενδυνάμωση των μυών στα πόδια

Κάθε μισό κιλό λίπους στο σώμα καταναλώνει 15 θερμίδες την ημέρα, ενώ κάθε μισό κιλό μυϊκής μάζας καταναλώνει 85 θερμίδες την ημέρα. Οι μεγαλύτεροι μύες του σώματος βρίσκονται στα πόδια κι έτσι η εκγύμνασή τους συνοδεύεται από τόνωση του μεταβολικού ρυθμού.

2. Περισσότερο (κρύο) νερό

Το σώμα καταναλώνει ενέργεια, δηλαδή θερμίδες, για να εξισώσει τη θερμοκρασία του νερού με τη θερμοκρασία του σώματος και παράλληλα το νερό εντείνει το αίσθημα του κορεσμού.

3. Λιγότερη ζέστη στο σπίτι

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ενεργοποιούν την παραγωγή καφέ λίπους στο σώμα. Σε αντίθεση με το λευκό λίπος που αποθηκεύει ενέργεια, το καφέ λίπος καταναλώνει ενέργεια.

4. Επαρκής ύπνος

Η έλλειψη ύπνου συνδέεται άμεσα με την αύξηση του βάρους και την παχυσαρκία. Όταν το σώμα στερείται τον ύπνο, απελευθερώνει ορμόνες που επιβραδύνουν το μεταβολικό ρυθμό κι έτσι εμποδίζουν την απώλεια των περιττών κιλών.

5. Περισσότερη βιταμίνη D

Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μυών, οι οποίοι όπως αναφέρθηκε καταναλώνουν σημαντικά ποσά ενέργειας. Ο οργανισμός μας συνθέτει βιταμίνη D όταν οι ακτίνες του ήλιου έρχονται σε επαφή με το δέρμα, λαμβάνουμε όμως τη βιταμίνη και από τροφές όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, ο κρόκος του αβγού, οι γαρίδες, τα ενισχυμένα δημητριακά και ο ενισχυμένος χυμός πορτοκαλιού.

6. Επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών

Οι πρωτεΐνες όχι μόνο βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο της πείνας αλλά είναι επίσης απαραίτητες για την αύξηση της μυϊκής μάζας. Οι πρωτεΐνες ενισχύουν το μεταβολικό ρυθμό επειδή το σώμα καταναλώνει αρκετές θερμίδες για να τις διασπάσει.

7. Λιγότερο καθισιό

Δεν αρκεί να γυμναζόμαστε τακτικά, πρέπει να αρπάζουμε κάθε ευκαιρία να κινηθούμε μέσα στην ημέρα. Οποιαδήποτε μορφή κίνησης συμβάλλει στη λεγόμενη θερμογένεση, δηλαδή την κατανάλωση ενέργειας, διαδικασία που λειτουργεί σωρευτικά ώστε να καίμε περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.

8. Πράσινο τσάι καθημερινά

Το πράσινο τσάι περιέχει επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), ουσία που ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

 

 

 

Πηγή: onmed.gr