Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Με ποια άσκηση θα κάψετε το περισσότερο λίπος

Με ποια άσκηση θα κάψετε το περισσότερο λίπος

Για να µειώσετε το σωµατικό σας λίπος χρειάζεστε έναν συνδυασµό γυµναστικής που θα διατηρήσει ή θα αυξήσει το µυϊκό ιστό και ένα είδος γυµναστικής που θα κινητοποιήσει τα λίπη για την παραγωγή ενέργειας.

 

Για να επωφεληθείτε περισσότερο από τις προπονήσεις σας, αυξήστε έως και κατά 10% την καύση λίπους, υιοθετώντας τον τρόπο άσκησης που προτείνουν οι ειδικοί.

Για να κάψετε λίπος, πρέπει πρώτα να το μετακινήσετε από τη «θέση» του και να το στείλετε στην κυκλοφορία του αίματος, όπου θα μεταφερθεί στους μυς ως καύσιμο. Μάλιστα, το σπλαχνικό λίπος φεύγει ταχύτερα, αφού «ο λιπώδης ιστός της κοιλιάς έχει μεγαλύτερη πυκνότητα υποδοχέων για τις ουσίες που διεγείρουν την κινητοποίησή του – τις ορμόνες κατεχολαμίνες, για παράδειγμα» τονίζει ο δρ Jeff Horowitz, καθηγητής Κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση είναι ο πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να κάψετε το ανεπιθύμητο λίπος σε πολύ λιγότερη ώρα. Σε ανάλυση μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Journal of Obesity διαπιστώθηκε πως με την υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση μειώνεται πιο αποτελεσματικά το κοιλιακό λίπος σε σύγκριση με κάθε άλλο είδος προπόνησης.

bigstock Group Of Woman At Fitness Club 2678004

Χρειάζεστε δηλαδή έναν συνδυασµό προπόνησης µε βάρη και αερόβιων δραστηριοτήτων. Η προπόνηση µε βάρη θα πρέπει να είναι πολύ σύντοµη και έντονη και δεν θα πρέπει να ξεπερνά ποτέ τα 45-60 λεπτά. Οποιαδήποτε υπέρβαση αυτού του χρόνου θα έχει ως συνέπεια τη µείωση της ενδογενούς παραγωγής τεστοστερόνης.

Η αερόβια προπόνηση (περπάτηµα, ποδήλατο, διάδροµος, κ.λπ.) θα πρέπει να κυµαίνεται ανάµεσα στα 30 και 50 λεπτά και να είναι χαµηλής ως µέτριας έντασης (60-80% της µέγιστης καρδιακής σας συχνότητας. Από το 220 αφαιρέστε την ηλικία σας και αυτό που θα βρείτε πολλαπλασιάστε το πρώτα επί 0,6 και ύστερα µε το 0,8).

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr