Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Άσκηση στην εγκυμοσύνη: 3 εύκολες ασκήσεις για κάθε τρίμηνο

Γυμναστείτε στην εγκυμοσύνη! Οι ειδικοί συμφωνούν, όταν είστε σε ενδιαφέρουσα, είναι σημαντικό να γυμνάζεστε. Οι έγκυες γυναίκες που γυμνάζονται έχουν λιγότερο πόνο στην πλάτη, περισσότερη ενέργεια, καλύτερη εικόνα του σώματος και μετά τον τοκετό, μια ταχύτερη επιστροφή στα κιλά προ της εγκυμοσύνης τους.

Το να είστε σε φόρμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο ή να αγοράσετε κάποιον φανταχτερό εξοπλισμό. Οι παρακάτω ασκήσεις που σας προτείνουμε είναι απλές, μπορούν να γίνουν στο σπίτι, και είναι ασφαλής για κάθε τρίμηνο.

Να είστε βέβαιες ότι κάνετε τις ασκήσεις κάθε δεύτερη μέρα με τη σειρά που εμφανίζονται ενώ καλό θα είναι πριν αρχίσετε να ακολουθείτε το παρακάτω πρόγραμμα, να ενημερώσετε τον γιατρό σας τι περιλαμβάνει ώστε να σας συμβουλέψει και να σας δώσει το πράσινο φως.

Κάνετε plie

Σταθείτε δίπλα από μια καρέκλα με την πλάτη όρθια και τα πόδια σας ανοιχτά όπως στη φωτογραφία. Κατεβείτε με τα πόδια ανοιχτά μέχρι τη μέση και ανεβείτε αργά προς τα επάνω. Επαναλάβετε 2 φορές μετρώντας μέχρι το 10.

Ξαπλώστε στο πλάι

askisi stin egkimosini 1
Ξαπλώστε στο πλάι τοποθετώντας ένα μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά σας. Λυγιστέ το πόδι που βρίσκεται από την κάτω πλευρά και σηκώστε τεντωμένο το άλλο πόδι. Κάνετε δύο επαναλήψεις επί 10 από τη μία και από την άλλη πλευρά εναλλάξ.

Γυμνάστε τα χέρια

Χρησιμοποιώντας μια σταθερή καρέκλα και ένα βαράκι μπορείτε να γυμνάσετε τα χέρια σας. Κρατήστε ένα βαράκι 2 έως 3 κιλών στο ένα χέρι και με το άλλο κρατηθείτε από την καρέκλα, έχοντας το ένα γόνατο ψηλά. Σχηματίζοντας ορθή γωνία με το χέρι σας, κουνήστε μπρος και πίσω όχι όλο το χέρι αλλά από τον αγκώνα και κάτω. Κάνετε δύο επαναλήψεις επί 10 από τη μία και από την άλλη πλευρά εναλλάξ.

askisi stin egkimosini 2


Πηγή