Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Δείτε το πιο απλό τρικ για καλύτερο ύπνο!

Δείτε το πιο απλό τρικ για καλύτερο ύπνο!

Θέλετε να κοιμάστε πιο εύκολα και να απολαμβάνετε περισσότερο τον ύπνο σας; Υπάρχει ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος να το πετύχετε!

Η Natalie Dautovitch, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Ιδρύματος για τον Ύπνο και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα εξηγεί πώς ένα απλό τρικ μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε καλύτερα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιήσουμε σωστά την… κουβέρτα μας! Η ειδικός συμβουλεύει να μη σκεπάζουμε τα πόδια μας όταν κοιμόμαστε – ή τουλάχιστον να μη σκεπάζουμε το ένα από τα δύο.

Η εξήγηση είναι απλή και έχει να κάνει με τη σχέση ύπνου και θερμοκρασίας. Λίγο πριν μας πάρει ο ύπνος, η θερμοκρασία του σώματος αρχίζει να πέφτει. Στα βαθύτερα στάδια του ύπνου η θερμοκρασία φτάνει στα χαμηλότερα επίπεδα.

Αν και αυτή η διαδικασία συμβαίνει αυτόματα, μπορούμε να τη διευκολύνουμε, για παράδειγμα με ένα ζεστό μπάνιο. Μετά το μπάνιο, η θερμοκρασία του σώματος μειώνεται απότομα κι έτσι εντείνεται το αίσθημα της υπνηλίας. Το ίδιο ισχύει αν πιούμε ένα ζεστό ρόφημα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, κρατώντας τα πόδια δροσερά όταν ξαπλώνουμε θα χαλαρώσουμε πιο εύκολα ώστε να κοιμηθούμε.

Ισχύει το ίδιο αν κοιμηθούμε χωρίς σεντόνι ή κουβέρτα; Όχι, απαντά η Dautovitch. Η επιδερμίδα της παλάμης και του πέλματος διαθέτει εξειδικευμένα αγγεία που συμβάλλουν στην ταχύτερη απώλεια της θερμότητας.

 

Πηγή: onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση