Δευτέρα , 24 Φεβρουάριος 2020

Κοτόπουλο με ελιές, στο τηγάνι

Είναι ένα πολύχρωμο πιάτο και πολύ υγιεινό. Επιλέξτε φρέσκα και βιολογικά προϊόντα.

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 2 κόκκινες πιπεριές + 1 πράσινη + 1 κίτρινη
  • 12 μικρές πατάτες baby
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο μπούκοβο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • Ρίγανη, πάπρικα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Μαύρες και πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

  • Πλύντε και κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες, ψιλοκόψτε κρεμμύδια και σκόρδα
  • Καθαρίστε τις πατατούλες -Αν δεν έχετε baby, κόψτε σε κομμάτια τις μεγαλύτερες
  • Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, ροδίστε καλά το κοτόπουλο και βάλτε το στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ροδίστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο -Προσθέστε στο τέλος τις ντομάτες, κομμένες, ροδίστε καλά
  • Προσθέστε το κοτόπουλο, το μπούκοβο, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε να βράσει για 10 λεπτά, να πάρει αρώματα
  • Ρίξτε τότε τις πατάτες, λίγο νερό και αφήστε να σιγοβράσει, με σκεπασμένο το τηγάνι, για 25-30 λεπτά
  • Προς το τέλος της βράσης ρίξτε πράσινες και μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι


Πηγή