Κυριακή , 21 Δεκέμβριος 2025

Ξίδι στα μακαρόνια: Ενα απλό κόλπο που αποτρέπει να κολλήσουν και βελτιώνει τη γεύση

Μια απλή συμβουλή έχει κερδίσει έδαφος στα σόσιαλ και μεταξύ όσων θέλουν να είναι πιο πρακτικοί στην κουζίνα: η προσθήκη ξιδιού στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια.

Αυτή η τεχνική, άγνωστη σε πολλούς, υπόσχεται να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά, να βελτιώσει την υφή τους και να ενισχύσει τη γεύση τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε μια κουταλιάς της σούπας ξίδι σε κάθε λίτρο νερού ενώ μαγειρεύονται τα ζυμαρικά. Το οξύ στο ξίδι βοηθά στον έλεγχο του pH του νερού και εμποδίζει το άμυλο που απελευθερώνεται από τα ζυμαρικά να σχηματίσει ένα κολλώδες στρώμα. Έτσι, τα μακαρόνια δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.

Θα χαλάσει το ξύδι τη γεύση από τα μακαρόνια;

Εκτός από τη βελτίωση της υφής, το ξίδι προσθέτει επίσης μια ελαφριά οξύτητα που ενισχύει την τελική γεύση του πιάτου. Αυτή η συμβουλή λειτουργεί με κάθε είδους ξίδι, αλλά συνιστώνται πιο ήπια, όπως μηλόξιδο ή ξίδι ρυζιού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κόλπο με όλα τα είδη ζυμαρικών, συμπεριλαμβανομένων των χειροποίητων ή χωρίς γλουτένη.


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Εύκολη και γρήγορη συνταγή: Τα πιο τραγανά τσιπς λαχανικών γίνονται στο air fryer σε 10 λεπτά

Λαχανικά της εποχής όπως οι μελιτζάνες, οι γλυκοπατάτες, τα παντζάρια, οι λαχανίδες, ακόμα και οι ντομάτες …

Daily-News.GR