Σάββατο , 24 Σεπτέμβριος 2022

Συνταγή για λαχταριστές κοτομπουκιές με παρμεζάνα

Αυτή η συνταγή για τραγανές κοτομπουκιές είναι η τέλεια λύση για ένα πεντανόστιμο σνακ ή και ορεκτικό για όλη την παρέα!

Οι κοτομπουκιές είναι αδιαμφισβήτητα μια ασφαλής επιλογή για ένα παιδικό τραπέζι αλλά και μια ωραία προσθήκη στο δείπνο μια ενήλικης παρέας.

Το σνακ που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους αναβαθμίζεται μέσα από τη λαχταριστή συνταγή του σεφ Γιώργου Τσούλη που προτείνει μια ενδιαφέρουσα σύνθεση μπαχαρικών για το πανάρισμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προσθήκη παρμεζάνας υπόσχεται επίσης να δώσει μια έξτρα νοστιμιά στο πιάτο σας αλλά και να προσφέρει μια πιο ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

Tip: Προσοχή στα κομμάτια κοτόπουλο, αν είναι μεγάλα κομμένα ή χοντρά για να ψηθούν καλά.

Υλικά συνταγής για κοτομπουκιές

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 3 αυγά medium, χτυπημένα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • Αλάτι

Συνταγή για κοτομπουκιές

  1. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες.
  2. Για το πανάρισμα: Για το πανάρισμα, θα χρειαστούμε 3 μπολ. Στο 1ο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Στο 2ο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά. Στο 3ο μπολ, προσθέτουμε τη φρυγανιά, 80 γρ. από την παρμεζάνα, το μπούκοβο, τη ρίγανη το σκόρδο και την πάπρικα.
  3. Παίρνουμε μία-μία τις μπουκίτσες κοτόπουλου και τις βουτάμε στο αλεύρι. Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και τις βουτάμε στο αυγό φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς. Τέλος, τις πανάρουμε καλά στην φρυγανιά με την παρμεζάνα και τις απλώνουμε σε ένα πιάτο.
  4. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μέχρι να χρυσαφίσουν. Έπειτα, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  5. Πασπαλίζουμε τις κοτομπουκιές με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε με σπιτική κέτσαπ και σπιτική μουστάρδα.

Πηγή