Το πεπόνι και το προσούτο είναι δύο υλικά που ταιριάζουν γάντι μεταξύ τους. Γι αυτό κι εμείς τα κάνουμε κρύα σούπα και χορταίνουμε νόστιμα και με ελάχιστες θερμίδες.
Το πεπόνι και το προσούτο είναι σαν το καρπούζι και τη φέτα, με το που καλοκαιριάσει πάνε συνέχεια μαζί. Ο κλασικός τρόπος για να τα απολαύσουμε είναι να τα σερβίρουμε πλάι πλάι ή έστω, για λόγους food styling, να τυλίξουμε τα καθαρισμένα κομμάτια του φρούτου με τις λεπτές φέτες του αλλαντικού. Ωστόσο, μπορούμε να τα βάλουμε και σε σαλάτες με διάφορες πρασινάδες όπως ρόκα και σπανάκι, με τυριά π.χ. ροκφόρ, παρμεζάνα ή γραβιέρα, και καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα και άλλους ξηρούς καρπούς που μας αρέσουν και τους πηγαίνουν.
Διαβάστε τη συνταγή στο bovary.gr.
Πηγή