Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Καλοκαιρινή ομελέτα με πιπεριά και κατσικίσιο τυρί

Βρήκαμε μια συνταγή για λαχταριστή ομελέτα που μπορείτε να απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας.

Η ομελέτα είναι ένα από τα πιάτα που δε βαριόμαστε ποτέ καθώς υπάρχουν τόσες πιθανές παραλλαγές που μπορούμε να κάνουμε αναλόγως με την όρεξη μας.

Aυτή η πεντανόστιμη συνταγή που προτείνει ο Σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος,
τόσο ελαφριά όσο και χορταστική, είναι το τέλειο φαγητό για ένα καλοκαιρινό τραπέζι μεταξύ φίλων ή ένα πρωινό που υπόσχεται να σας γεμίσει με ενέργεια για να απολαύσετε μια μεγάλη μέρα στην παραλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για καλοκαιρινή ομολέτα

  • 8 αυγά
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γ. Green Halapeno Sause, Tabasco
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

Συνταγή για ομελέτα με τυρί

  • Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνο στην πιο πάνω θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε τα αυγά, το αλάτι, την ρίγανη, το Tabasco και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
  • Ζεσταίνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο μαγειρικό σκεύος, σε μεσαία φωτιά.
  • Βάζουμε την πιπεριά στο σκεύος μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα-1 λεπτό, μέχρι να ζαρώσουν τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Περιχύνουμε τα λαχανικά με το μίγμα αβγών και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι ο πάτος της ομελέτας να πάρχει χρυσαφένιο χρώμα. Δε ξεχνάμε να ανασηκώνουμε την ομελέτα συχνά στις άκρες, έτσι ώστε να πέφτει από κάτω το άψητο αυγό.
  • Πασπαλίστε την ομελέτα με το θρυμματισμένο κατσικίσο τυρί και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο.
  • Ψήνουμε την ομελέτα μας για 2-3 λεπτά, μέχρι η κρούστα της να γίνει χρυσαφένια.
  • Αφήστε την ομελέτα για 3 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Πηγή