Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κρέας φιλέτο για ζουμερά σάντουιτς

Τα σάντουιτς είναι το αγαπημένο φαγητό των Αμερικανών, αλλά αυτή η εκπληκτική συνταγή μας έρχεται από τον Jamie Oliver.

Εύκολη συνταγή, το κρέας μεταμορφώνεται και γίνεται ζουμερό με πέντε κινήσεις. Προτείνω κρέας φιλέτο γιατί είναι το πιο τρυφερό, επιλέξτε οποιοδήποτε άλλο αν έχετε μια καλή ιδέα.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια κρέας φιλέτο
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • 2 κρεμμύδια
  • 5 φύλλα δάφνης
  • 1,2 κουταλιά βούτυρο
  • 1,5 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/3 φλυτζανιού ξανθιά ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι ξύδι απαλό, κόκκινο
  • Λίγη μουστάρδα, μισό λεμόνι, πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση

  • Αν έχετε το κρέας φιλέτο στο ψυγείο, βγάλτε το μισή ώρα πριν, να πάρει θερμοκρασία δωματίου
  • Καθαρίστε τα κρεμμύδια, κόψτε τα σε χοντρές, στρογγυλές λωρίδες
  • Βάλτε το βούτυρο, τα φύλλα δάφνης και τη ζάχαρη σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίξτε τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και ροδίστε για 5 λεπτά
  • Ρίξτε και το ξύδι, μειώστε τη φωτιά, βράστε για 35 λεπτά ώσπου να γίνουν τα κρεμμύδια καραμελωμένα -Αν κρίνετε απαραίτητο, ρίξτε σταγόνες νερού όσο βράζει
  • Βγάλε το από τη φωτιά, αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης
  • Ρίξτε δεντρολίβανο στο κρέας, αλάτι και πιπέρι
  • Σε τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ψήστε το φιλέτο για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, η περισσότερο αν δεν το θέλετε κόκκινο
  • Βγάλτε το σε πιάτο στην άκρη, αφήστε το 1 λεπτό, κόψτε το σε λεπτές φέτες, ρίξτε πάνω τους σταγόνες λαδιού
  • Ανοίξτε το ψωμί που έχετε επιλέξει, βάλτε λίγη μουστάρδα αν θέλετε, τοποθετήστε λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια και σταγόνες λεμονιού
  • Βάλτε φέτες φιλέτου, σαλάτα καλοπλυμένη, σκεπάστε με το ψωμί και απολαύστε


Πηγή