Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας -Τοπ συνταγή από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Περίοδος νηστείας αλλά η όρεξη για σοκολάτα δεν περιορίζεται και αυτή είναι η τοπ συνταγή για νηστίσιμη τούρτα.

Εύκολη σαν διαδικασία και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει και το πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Υλικά για την βάση

  • 75 ml σπορέλαιο
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα βρώμης
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 100 γρ. κορν φλάουρ

Για το γαρνίρισμα

  • Τρούφα μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση για τη βάση

  • Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση.
  • Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ρίχνουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Αφού ζεσταθεί το σπορέλαιο, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.
  • Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το καυτό μας σιρόπι στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι, προσέχοντας πολύ, γιατί στην αρχή κάνει έντονους υδρατμούς και έντονο κοχλασμό.
  • Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι μας στο σιμιγδάλι, συνεχίζουμε να κρατάμε το κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά, ανακατεύοντας συνεχόμενα με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δούμε φουσκάλες κοχλασμού.
  • Έπειτα, τραβάμε τον χαλβά από το μάτι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και αδειάζουμε τον χαλβά μας μέσα σε ένα τσέρκι, που έχουμε ακουμπήσει στο πιάτο που θα σερβίρουμε την τούρτα.
  • Με ένα κουτάλι απλώνουμε τον χαλβά ομοιόμορφα μέσα στο τσέρκι.

Εκτέλεση για την κρέμα

  • Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα βρώμης, την ζάχαρη και το κακάο με το κορν φλάουρ, που πριν έχουμε κοσκινίσει.
  • Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας . Αμέσως μετά την αδειάζουμε μέσα στο τσέρκι μας, πάνω από τον χαλβά και την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Γαρνίρουμε με τρούφα μαύρης σοκολάτας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες συνταγές του pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη:

-Official Website: https://dimitriosmakriniotis.gr/

-Instagram: http://bit.ly/dimitriosmakriniotis

-Facebook: http://bit.ly/dimitriosmakriniotisfb#


Πηγή