Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Σαλάτα με ωμό κολοκυθάκι και φέτα

Μια συνταγή που έχει τα πάντα, σε μικρή ποσότητα, ιδανική και για κυρίως πιάτο, για όσους προσέχουν την διατροφή τους.

Υλικά

  • 1 κολοκυθάκι ανά άτομο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  • 1 κουταλιά φουντούκια σπασμένα
  • Κύβους φέτας
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μια κουταλιά σπόρους κουκουνάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Πλύντε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε πολύ λεπτές φετούλες, με τη φλούδα
  • Περάστε τους ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Βάλτε τις στο φούρνο, στο γκριλ, στους 250 βαθμούς, για 5 λεπτά, ώστε να μην νερουλιάσουν εντελώς ωμές
  • Οταν κρυώσουν βάλτες τις στο ψυγείο
  • Οταν θα τις σερβίρετε, βάλτε τις φέτες σε πιατέλα, γαρνίρετε με τη σαλάτα ρόκα, τα φουντούκια, το κουκουνάρι, τους κύβους φέτας, αλάτι και πιπέρι
  • Ετοιμάστε μια σάλτσα με ελαιόλαδο κα ξύδι μπαλσάμικο
  • Ετοιμη!


Πηγή