Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Σεφ αποκαλύπτει το μυστικό για τέλεια τηγανητά αβγά

Μια σεφ με 15 χρόνια προϋπηρεσίας αποκαλύπτει το μυστικό για τέλεια τηγανητά αβγά.

Η Alissa Fitzgerald περιγράφει στο Insider το ένα και μοναδικό, πολύ απλό μυστικό, για να γίνουν τα τηγανητά αβγά λαχταριστά και να ψηθούν τέλεια.

Τα αβγά αποτελούν μια πλούσια και αγαπημένη τροφή για μικρούς και μεγάλους. Τρώγονται για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό και με πραγματικά άπειρους τρόπους, αλλά και συνδυασμούς. Πηγαίνουν σχεδόν με τα πάντα, τρώγονται με λαχτάρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει λοιπόν η Alissa Fitzgerald:. «Ως σεφ με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας, ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους μαγειρέματος των αβγών είναι το τηγάνισμά τους σε ελαιόλαδο».

Και δίνει μερικά τιπς για τέλεια τηγανητά αβγά

«Κατ’ αρχάς, όσο υψηλότερης ποιότητας και όσο πιο φρέσκο είναι το αυγό, τόσο καλύτερη γεύση έχουν.

Είναι καλό να παίρνετε αυγά από τις τοπικές λαϊκές αγορές, αν μπορείτε, ενώ αν αγοράζετε αβγά από τα σούπερ μάρκετ, αναζητήστε αυτά που έχουν συσκευαστεί πιο πρόσφατα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλετε επίσης μια καλή ποσότητα ελαιολάδου καλής ποιότητας, το οποίο θα καλύψει το τηγάνι σας και θα σας βοηθήσει να τηγανίσετε το αβγό σωστά».

Μυστικά για τέλεια τηγανητά αβγά

Πώς τηγανίζουμε το αβγό σωστά

Περιγράφοντας τη σωστή διαδικασία τηγανίσματος του αβγού, η σεφ εξηγεί:

  • Ανάψτε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  • Περιμένετε να κάψει το λάδι.
  • Αλατίστε το λάδι με λίγο αλάτι και στη συνέχεια ρίξτε μέσα το αυγό.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
  • Και, για το μεγάλο κόλπο, πάρτε ένα κουτάλι: Πάρτε με το κουτάλι λίγο λάδι από το τηγάνι και ρίξτε το πάνω στον κρόκο. Αφήστε το για δύο με τρία λεπτά στο τηγάνι, μέχρι οι εξωτερικές άκρες του αβγού να γίνουν τραγανές και χρυσοκάστανες και ο κρόκος να ψηθεί στη σωστή θερμοκρασία.
  • Λόγω της θερμότητας στην επιφάνεια του τηγανιού, το αυγό θα γίνει ωραία τραγανό.
  • Ρίχνοντας με το κουτάλι το λάδι, ουσιαστικά ποσάρουμε το πάνω μέρος του αυγού.

Πηγή