Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Συνταγή για «πειραγμένα» γεμιστά με κινόα

Δεν είναι τα κλασικά γεμιστά που έχετε συνηθίσει αλλά αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με τη μαγειρική αυτή η συνταγή είναι για εσάς!

Aντλώντας έμπνευση από το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό, ο σεφ Γιάννης Λουκάκος προτείνει μια πιο ελαφριά εκδοχή γεμιστών με λιγότερες θερμίδες και υδαtάνθρακες.

Η συγκεκριμένη συνταγή αντικαθιστά τη γέμιση ρυζιού με κινόα, δημιουργώντας ένα πολύ υγιεινό και θρεπτικό πιάτο -ό,τι πρέπει για ένα καλοκαιρινό, μεσημεριανό γεύμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν είστε λάτρεις των γεμιστών σίγουρα αυτή η ευφάνταστη παραλλαγή θα σας ξετρελάνει. Σερβίρετε με λίγη φέτα ή γιαούρτι για μια νότα φρεσκάδας.

Υλικά

Για τις πιπεριές:

  • 180 γρ. quinoa
  • 200 γρ. ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 10 γρ. κύμινο, τριμμένο
  • 150 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 30 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 70 γρ. φύλλα σπανάκι, κομμένο σε λωρίδες
  • 60 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 40 γρ. ελαιόλαδο, και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 5 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι
  • 4 πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες στο εσωτερικό

Για τη σάλτσα:

  • 25 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. νερό
  • 5 γρ. σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 3 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις πιπεριές:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την quinoa και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Στην quinoa, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις σταφίδες, το ψιλοκομμένο σπανάκι, τη φέτα, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αν οι πιπεριές δεν μπορούν να σταθούν μόνες τους όρθιες, με προσοχή ισιώνουμε το κάτω μέρος τους, χωρίς να τρυπήσουμε το εσωτερικό της πιπεριάς. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα της quinoa και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο Βάζουμε τις πιπεριές όρθιες σε ένα ταψί (20 x 20 εκ.) και προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί γύρω από τις πιπεριές. Τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα (αν πάρουν χρώμα πολύ γρήγορα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο).

Για τη σάλτσα:

Ενώ ψήνονται οι πιπεριές, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπλέντερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή