Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Συνταγή για σπαγγέτι με θαλασσινά στο φούρνο- Νόστιμο, με κόκκινη σάλτσα

Εύκολη συνταγή ιδανική για το καλοκαίρι.

Τα πιάτα με ζυμαρικά γίνονται εύκολα και μπορούμε να κάνουμε διάφορους συνδυασμούς με αποτέλεσμα να τα απολαμβάνουμε κάθε φορά που φτιάχνουμε μια συνταγή. Όταν τα παντρεύουμε με θαλασσινά το αποτέλεσμα σε γεύση ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Τα σπαγγέτι με τα θαλασσινά είναι ένα πιάτο που το έχουμε συνδυάσει με το καλοκαίρι και τις διακοπές μας σε νησί ή σε ένα ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνήθως, το συγκεκριμένο φαγητό, φτιάχνεται στην κατσαρόλα ξεχωριστά, αλλά ένας τέτοιος συνδυασμός για να πάρει όλη τη γεύση από τα θαλασσινά και την κόκκινη σάλτσα πρέπει να «παντρευτεί» στο μαγείρεμα με τα ζυμαρικά. Έτσι, είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουν «ένα» και να δώσει ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα στον ουρανίσκο μας.

Η top συνταγή για σπαγγέτι με θαλασσινά

Τα
σπαγγέτι με θαλασσινά γίνονται ακόμα
πιο νόστιμα στο φούρνο και σε μιάμιση
περίπου ώρα έχετε έτοιμο το φαγητό για
σερβίρισμα.

Υλικά

  • 6 καλαμαράκια μέτρια καθαρισμένα
  • 1 μικρό χταπόδι
  • 5 σουπιές μέτριες
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 5 μεγάλες ντομάτες κομμένε στον τρίφτη
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα (ξύλο ή σκόνη ότι προτιμάτε)

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τα θαλασσινά μας και τα κόβουμε σε κομμάτια ίδιου μεγέθους.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί προσθέτοντας τρία ποτήρια χλιαρό νερό. Τα αφήνουμε να ψηθούν περίπου για μία ώρα. Αν τα έχετε κόψει τα θαλασσινά σε λεπτές ροδέλες, ίσως χρειαστούν λιγότερη ώρα ψήσιμο.
  • Με μια πιρούνα θα δοκιμάσετε αν όταν τρυπιούνται είναι μαλακά προκειμένου να ρίξετε τα μακαρόνια μαζί με άλλα τρία ποτήρια νερό. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά ακόμα. Αν δεν έχει πολλά υγρά μπορείτε να προσθέσετε.

Extra tips

  • Στα θαλασσινά μπορείτε να προσθέσετε γαρίδες. Δεν θα τις βάλετε από την αρχή, αλλά στο τελευταίο 10λεπτα πριν σβήσετε το φαγητό από το φούρνο.
  • Για να γίνει πιο πικάντικο το φαγητό μπορείτε να αφαιρέσετε μια φρέσκια ντομάτα και να συμπληρώσετε με δύο κουταλιές κόκκινης σάλτσας με ψητή πιπεριά (θα βρείτε έτοιμη στο εμπόριο).
  • Αντί για σπαγγέτι νούμερο 6 που χρησιμοποιούμαι κυρίως όταν φτιάχνουμε ζυμαρικά δοκιμάστε το πιο λεπτό νούμερο 10.

Πηγή