Το κοτόπουλο και το μπέικον είναι άχαστος συνδυασμός. Όταν περιλαμβάνει όμως και πλούσια σάλτσα με μπόλικο λεμόνι το σύνολο γίνεται ακόμα πιο λαχταριστό.
Το κοτομπέικον είναι μια επιλογή που την έχουμε συνδέσει με το φαγητό εκτός σπιτιού ή με το delivery και συγκεκριμένα με τα σουβλάκια. Παλαιότερα δεν ήταν τόσο συνηθισμένο να απολαμβάνουμε το τυλιχτό μας με κοτομπέικον, πατάτες, σως και λαχανικά αλλά τα τελευταία χρόνια αυτή η επιλογή έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής γι αυτό και περιλαμβάνεται σε όλους σχεδόν τους καταλόγους σουβλατζίδικων και ψητοπωλείων.
Ευτυχώς πρόκειται για μια street food επιλογή την οποία μπορούμε να φτιάξουμε και στο σπίτι εύκολα και γρήγορα, αφού έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε έτοιμα ξυλάκια κοτομπέικον και απλώς να τα ψήσουμε στον φούρνο ή σε ψησταριά. Εμείς σας προτείνουμε μια ελαφρώς παραλλαγμένη εκδοχή η οποία τα κρατάει ζουμερά, καθώς μαγειρεύονται στο τηγάνι με τα δικά τους λίπη και υγρά, και απογειώνει τη γεύση τους με μια σάλτσα λεμονιού. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να τα τυλίξετε μόνοι σας, κάτι που όπως θα δείτε στην πράξη απαιτεί μερικές απλές κινήσεις και θα πάρει ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Χειροποίητα κοτομπέικον με λεμονάτη σάλτσα
Υλικά για 2 μερίδες
- 1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλου από στήθος ή 3 φιλέτα από μπούτι, κομμένα σε χοντρές λωρίδες
- 7 φέτες μπέικον
- 1 κ.σ. βούτυρο
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και τυλίγουμε ένα ένα τα κομμάτια με το μπέικον φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του κάθε κομματιού. Σφίγγουμε τις άκρες και τα σημεία της ένωσης για να κολλήσουν και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Αν δεν στέκονται καλά, τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και μόλις λιώσει βάζουμε μέσα όλα τα τυλιγμένα φιλέτα. Ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια). Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν κι άλλο και να ψηθούν εσωτερικά χωρίς όμως να στεγνώσουν. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστά.
Tips
-Για γίνει πιο πλούσια και κρεμώδης η σάλτσα μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος μισό λεπτό πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
-Επίσης, για να δώσουμε επιπλέον σπιρτάδα στη γεύση της σάλτσας μπορούμε να χτυπήσουμε τον χυμό λεμονιού με 2 κ.γ. καυτερή μουστάρδα πριν τον προσθέσουμε στο φαγητό.
Πηγή