Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ταλιατέλες με λεμόνι, γιαούρτι και σκόρδο

Η σάλτσα με σκόρδο, λεμόνι, βασιλικό, καρύδια και γιαούρτι κάνει αυτή τη μακαρονάδα μοναδική.

Οι ταλιατέλες βράζονται al dente για να συνοδεύσουν τη σάλτσα και το μπρόκολο. Αυτό το touch από καρύδια στη συνταγή θα σας αρέσει ιδιαίτερα.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 400 γραμμάρια μπρόκολο
  • 75 γραμμάρια καρύδια
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουταλιές σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
  • Φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάστε τη σάλτσα: καθαρίστε το σκόρδο, πάρτε το ξύσμα από το λεμόνι, κόψτε τα φύλλα βασιλικού (μαϊντανού, αν δεν έχετε βασιλικό)
  • Σε μουλινέτα βάλτε τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, την παρμεζάνα και τον βασιλικό (ή μαϊντανό)
  • Χτυπήστε καλά -Προσθέστε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, πιπέρι
  • Πλύντε το μπρόκολο και βγάλτε τα μπουκετάκια, βράστε τα 10 λεπτά σε καυτό, αλμυρό νερό
  • Ταυτόχρονα βράστε τις ταλιατέλες al dente
  • Σουρώστε και αναμείξτε τις ταλιατέλες, την σάλτσα και τα μπουκετάκια μπρόκολο
  • Γαρνίρετε με λίγα καρύδια και βασιλικό, σερβίρετε αμέσως, προτείνετε παρμεζάνα


Πηγή