Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Κοτόπουλο με ανθότυρο και πιπεριές

Κοτόπουλο με ανθότυρο και πιπεριές

Λαχταριστό πιάτο με πλούσια σάλτσα από τυρί

 

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 ντομάτες
  • 100 γραμμάρια ανθότυρο, κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταίνεται, ρίχνετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε από τις 2 πλευρές, για περίπου 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, για περίπου 3 λεπτά. Μετά προσθέτετε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Έπειτα ρίχνετε τη ντομάτα χωρίς τη φλούδα και τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
  4. Αν θέλετε, ρίχνετε από πάνω ανθότυρο κομμένο σε κύβους και το αφήνετε πάνω στη φωτιά για 1 λεπτό ή μπορείτε να βάλετε ωμό το ανθότυρο μέσα στη σάλτσα.