Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψωμί για τον οργανισμό σύμφωνα με το Χάρβαρντ

Χωριάτικο ή ολικής άλεσης, πολύσπορο ή σικάλεως. Το ψωμί είναι μια τροφή που έχει παρεξηγηθεί λόγω των θερμίδων της.

Η ποσότητα και ο τρόπος που καταναλώνεται είναι παράγοντες καθοριστικής σημασίας για το πόσο -θερμιδικά- θα επιβαρύνει τον οργανισμό μας. Με άλλα λόγια, αν τρώτε καθημερινά παραπάνω από μια φέτα ψωμιού και την συνδυάζεται με γλυκά ή αλμυρά toppings, τότε, ναι, το ψωμί μπορεί να γίνει μια τροφή που σταδιακά σας προσθέτει βάρος. Οι διατροφολόγοι επιμένουν ότι η χρυσή τομή στη διατροφή είναι το μέτρο. Καμία τροφή δεν θα πρέπει να αποκλείουμε από το διαιτολόγιό μας -εκτός αν έχουμε τη σύμφωνη γνώμη κάποιου ειδικού-. Το πιο σημαντικό είναι να την καταναλώνουμε με μέτρο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και λιπαρών.

Το ψωμί μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη σωστή λειτουργία του εντέρου και σε καρδιαγγειακές δυσλειτουργίες και να μειώσει την κακή χοληστερίνη. Το ψωμί είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών συμπλέγματος Β, πρωτεινών, σιδήρου και φυλλικού οξέος και μπορεί να προκαλέσει γρηγόροτερα το αίσθημα κορεσμού.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος ψωμιού ακόμα πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. 

Το πιο υγιεινό ψωμί για τον οργανισμό σύμφωνα με το Χάρβαρντ, στο bovary.gr 


Πηγή