Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Τα 10 καλύτερα φρούτα για μια έγκυο

Η κατανάλωση φρούτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξασφαλίζει τόσο στη μέλλουσα μητέρα όσο και στο μωρό της πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, ενώ παράλληλα μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη της εγκύου για γλυκό χωρίς να καταφύγει στη βλαβερή ζάχαρη.

Επίσης, τα φρούτα συμβάλλουν στην ενυδάτωση και στον έλεγχο του βάρους της εγκύου, ενώ οι φυτικές ίνες τους τη βοηθούν να αποφύγει επιπλοκές όπως η δυσκοιλιότητα.

Ιδανικά, μια έγκυος θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Ως μερίδα νοείται ένα ολόκληρο φρούτο με μέγεθος μεγαλύτερο από ένα μπαλάκι του τένις ή ένα φλιτζάνι κομμένα φρούτα.

Καλό είναι οι μέλλουσες μαμάδες να προτιμούν τα φρέσκα φρούτα αντί για τους χυμούς φρούτων ή τα αποξηραμένα φρούτα ώστε να αποφύγουν την υψηλή πρόσληψη ζάχαρης. Επίσης, συνιστάται τα φρούτα που επιλέγουν οι έγκυοι να είναι βιολογικής καλλιέργειας και να πλένονται καλά πριν καταναλωθούν ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων.

Αν και όλα τα φρούτα είναι θρεπτικά και υγιεινά, κάποια υπερέχουν ως προς τη διατροφική τους αξία την περίοδο της εγκυμοσύνης. Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε ποια είναι τα δέκα καλύτερα φρούτα για μια έγκυο. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Πηγή: Medical News Today

Δείτε κι αυτό:

Εγκυμοσύνη: Οι ξεχασμένοι «θησαυροί» της διατροφής


Πηγή