Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Επτά συμβουλές για πιο ευτυχισμένο και υγιές 2017

Ο ερχομός του νέου έτους συνοδεύεται -για πολλούς ανθρώπους- με υποσχέσεις και στόχους προς εκπλήρωση τη νέα χρονιά. Και φυσικά συνήθως οι στόχοι αυτοί μένουν στο επίπεδο της θεωρίας και ποτέ δεν υλοποιούνται.

Μια λύση ίσως θα ήταν να μην θέτουμε τόσο μακροπρόθεσμους στόχους.

Το Tech Insider παρουσιάζει μια λίστα με 7 τρόπους οι οποίοι φέρουν μάλιστα την επιστημονική σφραγίδα για ένα πιο ευτυχισμένο και υγιές 2017 και μπορείτε να εφαρμόσετε από την πρώτη κιόλας βδομάδα του νέου χρόνου…

1. Μη φοβηθείτε τον ιδρώτα

Έρευνες έχουν δείξει ότι 5-10 λεπτά τρέξιμο καθημερινά, προσθέτει χρόνια στη ζωή μας. Η άσκηση ενισχύει, επίσης, και τη ψυχολογική διάθεση και καταπολεμά την κατάθλιψη.

2. Κρατάτε ημερολόγιο; Ξεκινήστε!

Γράφοντάς επί καθημερινής βάσης για ένα γεγονός που σας προκάλεσε στρες ή για πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες, θα σας απελευθερώσει ψυχολογικά.

3. Νήμα για καθαρά δόντια

Μη σας προκαλεί αίσθηση. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα, όχι μόνο διατηρούν την οδοντοστοιχία τους καθαρή, αλλά σύμφωνα με έρευνες, υποφέρουν λιγότερο από διαβήτη, άνοια και καρδιολογικές παθήσεις.

4. Εθελοντισμός

Το να βοηθάτε αλλήλους, σας κάνει τόσο καλό όσο και αν το αφεντικό σας σας έδινε μια γενναία αύξηση, σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ.

5. Ελέγξτε τα έξοδά σας

Το Tech Insider προτείνει να συγκεντρώσετε την οικονομική σας ζωή σε μια εφαρμογή (app) που θα σας βοηθά να ελέγχετε τι μπαίνει και τι βγαίνει από το πορτοφόλι. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα χρέη οδηγούν σε υψηλά επίπεδα κατάθλιψης και άγχους.

6. Επιστροφή στη φύση

Δεν είναι δα και τόσο μεγάλο σοκ ότι η φύση ηρεμεί τον στρεσογόνο σύγχρονο άνθρωπο και προσφέρει ενέργεια και αισιοδοξία.

7. Βρες τον τρόπο ζωής που σου αρμόζει

Σκέψου τη ζωή που θα ήθελες να έχεις από δω και μπρος, προσπάθησε να φανταστείς την «τέλεια ημέρα» για σένα σχεδιάζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Οπότε, ξεκινήστε να παίρνετε αποφάσεις με βάση τα παραπάνω.


Πηγή