Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Λιγουρεύεσαι γλυκό; Δες πώς μπορείς να αντισταθείς (video)

7 τρικ για να «χαλιναγωγήσεις» τη λιγούρα για γλυκό

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν εύκολα να μείνουν ασυγκίνητοι μπροστά σε μια φρέσκια τούρτα ή πάστα σοκολάτας ή σε ένα κομμάτι βουτυράτο γαλακτομπούρεκο.

Άλλοι, πάλι, δεν αντιστέκονται με τίποτα και μετά μισούν τον ευατό τους. Γι’ αυτούς τους τελευταίους, που αδυνατούν να συγκρατηθούν και ύστερα βλέπουν τις συνέπειας της λιγούρας για γλυκό στη ζυγαριά, υπάρχει λύση.

Για την ακρίβεια υπάρχουν 7 λύσεις για να μπορεί κανείς μέσα στη μέρα να μην το παρακάνει με τη ζάχαρη:

  1. Μην παραλείψεις το πρωινό. Έχει καταντήσει κλασική η συμβουλή, όμως ένα θρεπτικό πρωινό είναι αυτό που μπορεί να μας κρατήσει μακριά από γλυκούς πειρασμούς, αφού δίνει στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται.
  2. Προτίμησε πρωτεΐνη αντί για υδατάνθρακες. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, μεταβολίζονται πιο αργά και άργα μας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα. Έτσι, αποφεύγουμε το τσιμπολόγημα στα γλυκά. 
  3. Αν κόψουμε τη ζάχαρη από τα ροφήματα για μερικές εβδομάδες, θα διαπιστώσουμε ότι μειώνονται και οι λιγούρες για γλυκό.
  4. Προσέχουμε τη ζάχαρη που βρίσκεται «κρυμμένη» σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, ακόμη κι αν δεν τους… φαίνεται. Γι’ αυτό διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες.
  5. Κοιμόμαστε επαρκώς. Η έλλειψη ύπνου δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για λιγούρες είτε αυτές αφορούν γλυκά, είτε αλμυρά.
  6. Κατπολεμούμε το στρες. Όσο πιο αγχωμένοι είμαστε, τόσο πιο πολλή ζάχαρη θα ζητά ο οργανισμός μας.
  7. Επενδύουμε στην κίνηση. Με μια βόλτα 15 λεπτών, μπορούμε να ξεχάσουμε τη σοκολάτα που λιγουρευόμαστε. 
 
Διαβάστε επίσης:
Αυτή είναι η δίαιτα που θα μειώσει την όρεξή σας για γλυκό

ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };


Πηγή