Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τι σχέση έχει το κρασί με την περίμετρο της μέσης σου; (video)

Αυτή η σχέση μπορεί να είναι… καταστροφική!

Μπορεί να είναι καταστροφική αν θες να χάσεις βάρος ή να διατηρήσεις αυτό που έχεις. Είναι γνωστό ότι όλα τα αλκοολούχα ποτά έχουν αρκετές θερμίδες, χωρίς να τους φαίνονται!

Όμως, πολλοί πιστεύουν ακόμη πως δεν είναι τόσες πολλές, ώστε να τους χαλάσουν τη δίαιτα. Η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.

Τα περισσότερα κρασιά με αλκοόλ, 11% έως 14 %, έχουν περίπου 100 με 130 θερμίδες ανά μερίδα (περίπου 150 ml). Το αλκοόλ δίνει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο ενώ τα σάκχαρα δίνουν 4 θερμίδες ανά γραμμάριο ή ml κρασιού.

Μπορεί να φαίνονται λίγες, αν αρκεστείς στο ένα ποτήρι. Αυτό όμως είναι μάλλον απίθανο, όταν βγαίνεις με την παρέα. Επιπλέον, το κρασί έχει και συνοδευτικά του, που κατά κανόνα είναι «θερμιδικές βόμβες»! ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Αλλά κι αν ακόμα αρκεστείς σε ένα ποτήρι, αν πίνεις κάθε μέρα, οι θερμίδες μαζεύονται – και συνήθως μαζεύονται γύρω από τη μέση! 

Αν λοιπόν δεν θέλεις να δεις επικίνδυνες επεκτάσεις στην περίμετρο της μέσης, καλό είναι να περιορίσεις την ποσότητα και τη συχνότητα.

Προτίμησε μικρότερα ποτήρια – που χωράνε λιγότερο χωρίς να σου φαίνεται ότι πίνεις λιγότερο – και όταν βγαίνεις κάνε διαλείμματα για νερό. Έτσι και τις θερμίδες θα περιορίσεις, και το hangover θα γλιτώσεις.

 
Διαβάστε επίσης:
6 μύθοι και αλήθειες για το hangover
Γιατί πρέπει να «κόψεις» το αλκοόλ μετά τα 65;

Πηγή