Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Τι εμποδίζει την απώλεια βάρους

Τι εμποδίζει την απώλεια βάρους

Μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να σας διαφεύγει

Τρώτε σωστά αλλά παίρνετε βάρος; Κάνετε δίαιτα αλλά δεν χάνετε; Τι μπορεί να φταίει; Μήπως δεν προσέχετε ή δεν μετράτε το λάδι που χρησιμοποιείτε;

Το λάδι στο μαγείρεμα ή σε μια σαλάτα αποτελεί μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια για τον έλεγχο του βάρους μας. Μπορεί ιδίως το ελαιόλαδο να είναι πολύ υγιεινό, αλλά όμως δεν παύει να έχει θερμίδες.

Μία κουταλιά της σούπας μας δίνει σχεδόν 135 θερμίδες. Κατά συνέπεια, και για να δούμε τα πράγματα και με νούμερα, αν εσείς ακολουθείτε μια δίαιτα για παράδειγμα 1300 – 1500 θερμίδων και το λάδι που βάζετε είναι παραπάνω κατά δύο κουταλιές την ημέρα, τότε αυτό μπορεί να σας κοστίσει σχεδόν 250 – 300 θερμίδες παραπάνω.

Δηλαδή μια μικρή λεπτομέρεια που χάνεται μέσα στην πρασινάδα μιας σαλάτας ή ενός φαγητού, μπορεί να σας δίνει μέχρι και 20% παραπάνω των θερμίδων που πρέπει να προσλαμβάνετε ημερησίως για να χάσετε βάρος. Αν λάβουμε βέβαια υπόψιν ότι ως λαός είμαστε λίγο «λαδεροί» συνήθως η «παρασπονδία» δεν είναι μόνο δύο κουταλιές επιπλέον αλλά πολύ παραπάνω.

Πηγή: neadiatrofis.gr