Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ξυπνήσατε; Κάντε μερικά push-ups!

Ξυπνήσατε; Κάντε μερικά push-ups!

Εναλλακτικός τρόπος για να ξυπνάτε για τα καλά το πρωί

Προσπαθείτε εδώ και καιρό να κόψετε τους πολλούς καφέδες που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί παραπονιέστε ότι σας «κόβουν» τον ύπνο τα βράδια.

Κι όμως, όσες φορές κι αν το έχετε προσπαθήσει δεν το έχετε καταφέρει. Ιδίως το πρωί!

Τα μάτια σας δε λένε να «ανοίξουν» αν δεν έχετε πιει μερικές γουλιές καφέ!

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε έναν εναλλακτικό τρόπο ξυπνήματος…

Τα πρωινά push-ups!

Σύμφωνα με τον Gregory Ferenstein, ο οποίος γράφει στο The Daily Beast, 30 δευτερόλεπτα από push-ups το πρωί κάνουν την ίδια δουλειά με μια κούπα καφέ!

«Όποτε νιώθω ότι χρειάζομαι κάτι να με ξυπνήσει, βρίσκω μια ήσυχη γωνίτσα και κάνω μερικές ασκήσεις που αυξάνουν τους καρδιακούς μου παλμούς. Έχω ανακαλύψει ότι μισό λεπτό από έντονες και δυναμικές ασκήσεις μου προσφέρουν την ίδια πνευματική εγρήγορση όσο ένας καφές» είπε χαρακτηριστικά.

Προκειμένου να αποδείξει επιστημονικά αν οι υποψίες του είναι πραγματικές, χρησιμοποίησε ένα εργαλείο που αξιολογεί τις γνωστικές λειτουργίες μέσα από την ιστοσελίδα quantified-mind.com.

Κάνοντας ένα μικρό τεστ, τη μία φορά αφότου ήπιε μια κούπα καφέ και την άλλη μετά από το μίνι πρόγραμμα γυμναστικής του, βρήκε ότι η γνωστικές του λειτουργίες αυξήθηκαν κατά 6% με τη βοήθεια της καφεΐνης και 12% μετά από μερικά push-ups.

Η καφεΐνη ήταν περισσότερο βοηθητική σε ό,τι είχε να κάνει με τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, βελτιώνοντας τις αποδόσεις του κατά 26%, συγκριτικά με ένα 16% μετά από μερικές ασκήσεις.

Πριν από ένα χρόνο ερευνητές από το ινστιτούτο Montreal Heart Institute είχαν βρει ότι η υψηλής έντασης άσκηση βελτιώνει τόσο την ψυχική, όσο και την σωματική υγεία. Επιπλέον, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, αναφέρουν ότι όταν κανείς τρέχει σε διάδρομο ενισχύεται η λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr