Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πρωινό με… χολιγουντιανό άρωμα σε καφέ στο Μόναχο

Στο καφέ Kitchenette στη συνοικία Σέντλινγκ του Μονάχου, τα πιάτα που προσφέρονται για πρωινό φέρουν τα ονόματα σπουδαίων κινηματογραφικών αστέρων.

Το καφέ βρίσκεται σε μία ήσυχη γωνιά. Το εξωτερικό του καταστήματος δεν φανερώνει με τίποτα ότι μεγάλοι πρωταγωνιστές του κινηματογράφου είναι συγκεντρωμένοι στο εσωτερικό και πιο συγκεκριμένα στους τοίχους, τους οποίους κοσμούν πορτρέτα τους, αλλά και στο μενού.

Το πιάτο «Όντρεϊ Χέπμπορν» δεν θυμίζει σε τίποτα το κρουασάν και το φλυτζάνι καφέ που προτιμούσε η ηθοποιός ενώ στεκόταν έξω από το κοσμηματοπωλείο Tiffany’s και χάζευε τη βιτρίνα στην ταινία «Breakfast at Tiffany’s» στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ως Χόλυ Γκολάιτλι.

Το πιάτο στο γερμανικό καφέ περιλαμβάνει σολομό, μπαγκέτα και βραστό αυγό με χαβιάρι.

Πολλά από τα πιάτα πρωινού είναι πολύ πλούσια και μπορούν να αντικαταστήσουν γεύμα, όπως για παράδειγμα, το πιάτο «Ομάρ Σαρίφ». Πίσω από το όνομα του διάσημου ηθοποιού, ο οποίος είναι γνωστός για τον ρόλο του ως Λόρενς της Αραβίας, κρύβονται χουρμάδες τυλιγμένοι με μπέικον και ψημένο κατσικίσιο τυρί με μέλι σε σαλάτα και επίσης ψωμί και γιαούρτι με φρούτα.

Υπάρχει επίσης το πρωινό «Σοφία Λόρεν», που αποτελείται από γιαούρτι με φρούτα, κρουασάν με μαρμελάδα και φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκάλι.

Αν παραγγείλετε το πιάτο «Έμα Γουάτσον» θα πάρετε κεκάκια με μαρμελάδα και «χτυπημένη» κρέμα γάλακτος. Αν θέλετε μπορείτε να το συνδυάσετε με αυγά σιγοβρασμένα σε ειδικό σκεύος egg coddler.

Για ειδικές περιστάσεις είναι κατάλληλο ένα από τα πιο ακριβά πρωινά, το «Τζίνα Λολοπρίτζιτα». Το πιάτο είναι για δύο και περιλαμβάνει τα πάντα: κρουασάν, σολομό ακόμη και prosecco.

Το πιάτο «Χάιντζ Έρχαρντ» αποτελείται από ψωμί, αλλαντικά, βούτυρο και βραστό αυγό.

Στην πραγματική ζωή ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Σον Κόνερι υποδυόταν τον Τζέιμς Μποντ. Στο καφέ Κitchenette το όνομά του φιγουράρει δίπλα σε χτυπητά αυγά με μπέικον, ψωμί και ένα γλύκισμα.

Μετά από hangover το κατάλληλο πρωινό φέρει το όνομα «Μάριο Άντορφ» μπέικον, τηγανητά αυγά, ποικιλία από πίκλες και φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Το πιάτο «Κλιντ Ίστγουντ» είναι ακόμη πιο δυνατό, μοσχαρίσια μπριζόλα, τηγανητό αυγό, τηγανητές πατάτες και ντομάτα στο γκριλ.

Αν πάλι βιάζεστε το ιδανικό για σας είναι το «Μαρτσέλο Μαστρογιάννι», κρουασάν με μαρμελάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα – αφιέρωμα στο ιδιαίτερο καφέ με τους διάσημους αστέρες της εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung».

Αν και τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τους αστέρες του κινηματογράφου, τουλάχιστον όσον αφορά το πρωινό και ένας πολυέλαιος λαμπυρίζει στην οροφή, το καφέ παραμένει προσγειωμένο στο έδαφος. Διαθέτει απλά ξύλινα τραπέζια, στα οποία οι άνθρωποι της γειτονιάς συναντιούνται για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή καφέ. Τα πιάτα των «αστέρων» σερβίρονται από το πρωί έως τις τέσσερις το απόγευμα. Όταν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να καθίσετε και έξω στη μικρή πλατεία.

Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που βασίζεται σε ειδικούς. Για παράδειγμα τα κέικ ετοιμάζονται από σεφ, αυθεντία στη ζαχαροπλαστική, του οποίου το δίπλωμα επίσης κρέμεται στον τοίχο.

localStorage.clear();


Πηγή