Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Δεν έχει ερωτική διάθεση; Διάλεξε τις σωστές τροφές και απογείωσε τη libido του!

Δεν έχει ερωτική διάθεση; Διάλεξε τις σωστές τροφές και απογείωσε τη libido του!

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη Γη (για τους άλλους διατηρούμε μια επιφύλαξη) που δεν θέλει να αυξήσει την ερωτική του διάθεση και να έχει καλύτερη σεξουαλική ζωή. “Είμαστε ό, τι τρώμε” συμφωνεί σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα και εμείς είμαστε εγκλωβισμένες ανάμεσα στις κατεξοχήν αφροδισιακές τροφές και στην μάχη των κιλών που θέλουμε να χαιρετίσουμε ανεπιστρεπτί. Η γνώση είναι δύναμη και η Αμερικανίδα διατροφολόγος, Catie Smith, μέσω του προσωπικού της ιστολογίου μοιράζεται μαζί μας τα ερωτικά μυστικά των τροφών υποδεικνύοντας εκείνες που μπορούν να ανεβάσουν την λίμπιντο μας αλλά και πώς να τις συνδυάσουμε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β παίζουν ίσως το κύριο ρόλο στη σεξουαλική μας επιθυμία καθώς είναι οι κύριες υπεύθυνες για τη σωστή λειτουργία των νευροδιαβιβαστών, των κυττάρων δηλαδή που μεταφέρουν τις όποιες πληροφορίες, ανάμεσα τους και για σεξουαλική διέγερση. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β1, Β3 και Β6 είναι τα φασόλια, ο αρακάς, οι φακές, το μαύρο ρύζι, ο σολομός, τα αυγά, το χοιρινό, οι γαρίδες και ο τόνος. Ένα ιδανικό ερωτικό μενού θα μπορούσε να είναι κομμάτια χοιρινού με ριζότο λαχανικών, ή πέννες με σολομό, ή ριζότο με γαρίδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σέλινο θεωρείται το βιάγκρα των λαχανικών σύμφωνα με τους Αυστραλούς επιστήμονες, Γουόλτερ Γκάμαν, Μαρκ Άντερσον και Τζούντι Γκάμαν, συγγραφείς του βιβλίου Stay Young: Ten Proven Steps to Ultimate Health. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησαν, ο ιδρώτας των ανδρών που καταναλώνουν σέλινο, παίρνει ένα ξεχωριστό άρωμα που τους κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς στις γυναίκες και μάλιστα άμεσα. Μήπως να μαγειρεύατε πιο συχνά φρικασέ, ειδικά αν νιώθετε ότι η σχέση σας έχει βαλτώσει; Επιπλέον τροφές που προκαλούν σεξουαλική διέγερση είναι τα φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C όπως το πορτοκάλι και οι ντομάτες αλλά και εκείνες που περιέχουν φυλικό οξύ και Β- καροτένιο όπως όλα τα πράσινα λαχανικά και το καρότο. Ένας μύθος που η Αμερικανίδα διατροφολόγος γκρεμίζει είναι εκείνος για τα παντός είδους οστρακοειδή, υπογραμμίζοντας ότι περισσότερο στο μυαλό μας είναι η ερωτική επιθυμία που αυτά φέρουν. Ωστόσο υπογραμμίζει ότι οι γαρίδες και ο σολομός είναι η αρχή για ένα καλό κρεβάτι.

ΡΙΞΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ
Όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε ήδη τα αλκοολούχα ποτά, πέρα από το γεγονός ότι αναμεμειγμένα με αναψυκτικά είναι θερμιδικές βόμβες, αμβλύνουν και τη διάθεση για σεξ ή σωστότερα τις επιδόσεις μας στο σεξ κάνοντας τον οργασμό μακρινή υπόθεση κυρίως στους άνδρες. Πρόσφατη έρευνα όμως Ιταλών επιστημόνων του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, διαπίστωσε ότι το επίπεδο σεξουαλικής επιθυμίας είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες εκείνες που πίνουν κάθε μέρα μέτριες ποσότητες κόκκινου κρασιού σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες που είτε πίνουν αλκοόλ είτε το αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Η έρευνα έλαβε χώρα σε 800 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 50 χρόνων και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Sexual Medicine». Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες με την πρώτη να περιλαμβάνει εκείνες που έπιναν μέχρι δύο ποτήρια κόκκινο κρασί καθημερινά, την δεύτερη να περιλαμβάνει εκείνες που δεν έπιναν σχεδόν καθόλου καθημερινά (λιγότερο από ένα ποτήρι) και την τρίτη με εκείνες που αρνούνταν πεισματικά να ενδώσεις στον πειρασμό και περιοριζόταν καθημερινά στα αφεψήματα. Μέσα από μια σειρά ερωτηματολογίων και πολύ προσωπικών ερωτήσεων γύρω από τη σεξουαλική τους ζωή, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που έχουν τη συνήθεια να το τσούζουν καθημερινά απολαμβάνουν και επιζητούν περισσότερο το σεξ. Βέβαια κανείς επιστήμονας ακόμα δεν έχει καταφέρει να λύσει τον γόρδιο δεσμό του σεξ με το κόκκινο κρασί, άλλα ελάχιστες από εμάς, μας ενδιαφέρει. Σημείωσαν όμως προς έκπληξη όλων, ότι οι γυναίκες που έπιναν δυο ποτηράκια τη μέρα και είχαν καλύτερα σεξουαλικά ποσοστά ήταν μεγαλύτερης ηλικίας. Φαίνεται πως το κρασί έχει την ιδιότητα να αντισταθμίζει την σεξουαλική διάθεση που υποχωρεί με το πέρασμα των χρόνων και να μας βοηθά να ξανανιώσουμε, τουλάχιστον ερωτικά.

ΞΗΡΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
Σίγουρα γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι ξηροί καρποί φημίζονται για την αφροδισιακή τους δράση, ακριβώς επειδή είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά και ψευδάργυρο, που συμβάλλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και κατά συνέπεια στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας. Ψάχνοντας ανακαλύψαμε ότι η δράση των καρυδιών είναι γνωστή από την αρχαία Ρώμη, τα όποια συνήθιζαν να τρώνε οι βασιλείς πριν επιδοθούν σε ερωτικά τρίγωνα ή ενίοτε και τετράγωνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εμμονή του Καίσαρα που πριν κάνει σεξ έτρωγε αρκετά μεγάλες ποσότητες καρυδιών με μέλι για να διατηρήσει το μύθο του πιο θερμού εραστή της Ρώμης. Ένα μικρό διατροφικό μυστικό που διασώθηκε μέχρι και τις μέρες μας και είναι ίσως το μόνο που όλες γνωρίζουμε και έχουμε δοκιμάσει. Ένας ακόμα ξηρός καρπός που συνεχώς κερδίζει έδαφος στη σεξουαλική πυραμίδα των τροφών είναι και το κουκουνάρι, συνδυασμένο με σταφίδες. Ουκ ολίγες φορές έχει διατυπωθεί από επιστήμονες ότι η μυρωδιά που αφήνει το μαγειρεμένο κουκουνάρι, ξυπνά τις αισθήσεις των γυναικών και βοηθά την καλύτερη στύση των αντρών. Παρά το γεγονός ότι επιστημονικά δεν έχει ακόμα τεκμηριωθεί, για τις περισσότερες από μας δεν έχει καμία σημασία. Συνδυασμένο δε με χοιρινό, που έτσι κι αλλιώς θεωρείται αφροδιασιακό, η Catie Smith, μας εγγυάται ότι θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε τις πύλες του παραδείσου.

 

Πηγή: queen.gr