Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Τρόφιμα που θα βάλουν «φωτιά» στο κρεβάτι σας

Τρόφιμα που θα βάλουν «φωτιά» στο κρεβάτι σας

Αφροδιακές τροφές που βελτιώνουν τη λίμπιντο

Αν θέλετε να δώσετε μια επιπλέον δόση ερωτισμού στην κρεβατοκάμαρά σας πρέπει πρώτα να φροντίσετε να… ταΐσετε το στομάχι σας –και το/τη σύντροφό σας- με τις κατάλληλες τροφές!

Δείτε παρακάτω 15 πολύ γνωστές αφροδισιακές τροφές που… θα βάλουν «φωτιά» στη λίμπιντο:

1. Πιπεριές τσίλι

Η καψαϊκίνη ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς, προκαλεί εφίδρωση και την απελευθέρωση ενδορφινών… ό,τι περίπου συμβαίνει όταν κάποιες έχει διεγερθεί σεξουαλικά.

2. Σπαράγγια

Μπορεί όταν ήσασταν μικροί να μη σας άρεσε να τα τρώτε, όμως τώρα που μεγαλώσατε έχετε ένα πολύ σημαντικό λόγο, για να τα εντάξετε στο διαιτολόγιό σας. Τα σπαράγγια αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, που παίζει σημαντικό ρόλο στη διέγερση των ορμονών του σεξ και στα δύο φύλα.

3. Αβοκάντο

Γνωρίζατε ότι οι Αζτέκτοι αποκαλούσαν το δέντρο του αβοκάντο το… «δέντρο των όρχεων» επειδή τα αβοκάντο κρέμονται σε… ζεύγη; Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε βήτα καροτίνη, μαγνήσιο και βιταμίνη Ε, η οποία σύμφωνα με όσα γράφει ο Dave Golokhov στην ιστοσελίδα Ask Men θεωρείται από πολλούς ως η βιταμίνη του σεξ.

Τι θα λέγατε για λίγο γουακαμόλε απόψε;

4. Μπανάνες

Η μπανάνα περιέχει συστατικά που ενισχύουν τη σεξουαλική διάθεση. Πέρα από εξαιρετική πηγή καλίου και βιταμίνης Β –που θεωρούνται ουσίες «κλειδιά» για την παραγωγή των ορμονών του σεξ- οι μπανάνες περιέχουν και το ένζυμο βρομελίνη, το οποίο λέγεται ότι… τονώνει την ανδρική λίμπιντο και καταπολεμά την ανικανότητα.

5. Ποπ κορν με βούτυρο

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που ανεβάζουν τη διάθεση στα ύψη. Σύμφωνα με το νευρολόγο Alan R. Hirsch από το Σικάγο, η μυρωδιά του ποπ κορν βουτύρου αυξάνει τη ροή του αίματος στο πέος κατά 9%.

Σινεμά απόψε;

6. Η μυρωδιά της πίτσας

Σύμφωνα με τον Dr. Hirsch εκτός από το ποπ κορν και η μυρωδιά της πίτσας επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα, αυξάνοντας έως και κατά 5% τη ροή του αίματος στο ανδρικό μόριο.

7. Στρείδια

Τα στρείδια είναι από τις πιο γνωστές αφροδισιακές τροφές και όχι άδικα. Έρευνες έχουν δείξει ότι είναι πλούσια σε ένα σπάνιο αμινοξύ που ενεργοποιεί τη λίμπιντο.

8. Ρόδι



Η σεξουαλική διέγερση έχει να κάνει με τη ροή του αίματος. Τα ρόδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την «επένδυση» των αιμοφόρων αγγείων. Εκτός από αυτό, σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Queen Margaret του Εδιμβούργου, η κατανάλωση χυμού ροδιού για πάνω από δύο εβδομάδες αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

9. Σολομός

Ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία συνδέονται με την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο, που ενισχύει το αίσθημα ευτυχίας και την καλή διάθεση. Επιπλέον, προσφέρει μια γερή «δόση» από βιταμίνη Α, Β και D, οι οποίες συνδέονται επίσης και την καλή σεξουαλική υγεία.

10. Καρύδια

Ο ψευδάργυρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της δραστηριότητας του προστάτης και της σεξουαλικής δραστηριότητας. Τα καρύδια αποτελούν εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου, όπως και τα στρείδια.

11. Καρπούζι



Μια έρευνα έδειξε ότι το καρπούζι είναι πλούσιο στη θρεπτική ουσία κιτρουλίνη, η οποία βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος στον οργανισμό, προδίδοντας ιδιότητες… βιάγκρα στο πιο αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο!

12. Κουκουνάρι

Ο ψευδάργυρος και οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο κουκουνάρι εκτός από το ότι αυξάνουν τη λίμπιντο, βοηθούν και στην καλή υγεία των σπερματοζωαρίων, βελτιώνοντας τον αριθμό και την αντοχή τους.

13. Κανέλα

Η κανέλα βοηθά στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, ενώ λέγεται ότι αυξάνει και την όρεξη… τόσο τη σωματική, όσο και τη σεξουαλική!

14. Σοκολάτα



Η σοκολάτα παρέχει μια δόση ντοπαμίνης στον οργανισμό, καθώς επίσης και τρυπτοφάνη, η οποία έχει συνδεθεί με τη σεξουαλική διέγερση.

15. Εσπεριδοειδή 

Τα εσπεριδοειδή, όπως τα λεμόνια, τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ εκτός από βιταμίνη C είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φολικό οξύ, ουσίες που βοηθούν στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα, ενισχύοντας την ποσότητα του σπέρματος και βελτιώνοντας τη γονιμότητα.