Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Βόλεϊ: Στον τελικό του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον Παναθηναϊκό -Θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ ήταν η δεύτερη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ Ανδρών, καθώς επικράτησε στον δεύτερο ημιτελικό του Παναθηναϊκού με 3-1 σετ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά θα βρει αντίπαλο στο ματς που θα κρίνει τον τίτλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε με 3-0 σετ τον Μύλωνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κύπελλο Ελλάδας βόλεϊ Ανδρών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο σετ, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε την «απάντηση» στα επόμενα τρία

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν πόντο-πόντο, μέχρι την στιγμή που έκανε ένα μικρό «ξέσπασμα» ο ΠΑΟΚ, παίρνοντας σερί πόντους απ’ τον Ντεν Ντρις, ο οποίος έκανε το 20-17. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, δεν το παράτησε και με τον Ερνάντες να ανεβάζει «στροφές» ισοφάρισε σε 24-24 και πήρε το σετ με 27-25, έπειτα από μπλοκ του Πετρέα στον Σκρεντάου.

Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε μετά το 9-8, «έχτισε» μία πολύ σημαντική διαφορά (20-12) και έφτασε εύκολα στο 25-17. Προβάδισμα από νωρίς πήρε ο «δικέφαλος» του Βορρά και στο τρίτο σετ, με το 7-2 να του δίνει «αέρα» και να μην νιώθει ιδιαίτερη απειλή από το «τριφύλλι» που τα περίμενε όλα από τον Ερνάντες και τον Φράγκο. Ο Ράπτης έκανε το 20-14 σε έναν καθοριστικό πόντο και παρότι οι «πράσινοι» μείωσαν σε 22-18, έχασαν άκοπα τρεις πόντους από το σερβίς (άουτ και φιλέ) κι ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα με 2-1 σετ.

Στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στο 10-8 του ΠΑΟΚ, πέρασε μπροστά με 11-14 με ένα σερί 6-1, όμως η άνοδος του Ντρις στην επίθεση και το καλό σερβίς που «χάλασε» την υποδοχή των «πράσινων» τον έφεραν ξανά μπροστά στο σκορ με 21-18 στο πλέον καθοριστικό σημείο του αγώνα.

Στο 22-19 ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε έντονα για άουτ σε επίθεση του Ντεν Ντρις (το video check έδωσε μπλοκ-άουτ), με τον διαιτητή να αποβάλει από το σετ τον τεχνικό του «τριφυλλιού», Δημήτρη Ανδρεόπουλο για διαμαρτυρία. Ο Ντεν Ντρις συνέχισε να «πυροβολεί» και το άουτ σερβίς του Ερνάντες στο 24-22, χάρισε οριστικά τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή